Dunaújváros Hetilap

Tisztulnak a város parkolói, legutóbb az Intercisa Múzeum mögötti terület következett

doszerk - 2020. augusztus 9. 13:39

Folyamatosan halad a városi parkolók év elején megkezdett takarítása. A múlt héten az Intercisa Múzeum mögötti területet tisztították a DVG Zrt. szakemberei.

Itt is hosszú évek alatt felgyülemlett koszt sikerült összetakarítani. Ezen a területen visszatérő probléma a társasház hulladéktároló ketrece mellett gyűlő szemét,ezt a házzal együttműködve sikerült megszüntetni, véglegesen vagy szükség esetén azonban nagyobb tárolóketrecre kell cserélni a jelenlegit.

Mezei Zsolt alpolgármester elmondta: ütemterv szerint tovább folytatódik a parkolók takarítása. Kiemelte: minden autóst arra kér, hogy vegye figyelembe a takarítás előtti napokban kihelyezett tiltótáblákat, mert a takarítást végzők munkáját nagyon megnehezítik az ottmaradt járművek, teljes takarítás pedig csak üres parkolóban végezhető. Mezei Zsolt hozzátette még:a közterület-felügyelők is ott lesznek, és szükség esetén bírságolni fognak.

Az alpolgármester szólt a városi locsolásról is. Mint mondta: a fák, virágok öntözését  a DVG szakemberei folyamatosan végzik, a múlt heti kánikulában azonban sor került az aszfalt locsolására is. Mezei Zsolt elmondta: az idei nyáron a szokásosnál több a csapadék és mérsékeltebb a kánikula, de szükség esetén a későbbiekben is elvégzik az aszfalt locsolását, derült ki a város hivatalos honlapján megjelent tájékoztatóból.

A rovat további hírei: Közélet

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

2022. szep. 25.

Az elmúlt időszak távhőszolgáltatással kapcsolatos vitáiban sokszor hangzott el érvként, hogy folyamatban lévő peres ügyről van szó, meg kell várni a bíróság döntését. Megérkezett és rögtön tizenegy.

Mobilitási hét: busszal és biciklivel kéne járnunk

Mobilitási hét: busszal és biciklivel kéne járnunk

2022. szep. 24.

Városunk idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között 21. alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése volt. 

DSTV: így köszönték meg a nebulók az óvatosságot!

DSTV: így köszönték meg a nebulók az óvatosságot!

2022. szep. 24.

Az alaphírt már megírtuk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy a Móricz iskola diákjai nagy KÖSZÖNJÜK felirattal akcióztak a Vasmű úton a napokban. A nebulók az autósok fokozott figyelmét köszönték meg – az iskolakezdés idején ez kiemelten fontos tényező! Hangkép.
 

Végre tisztul a kép a távhő frontján

Végre tisztul a kép a távhő frontján

2022. szep. 23.

Az elmúlt időszakban rengeteg fals információ látott napvilágot a távhőszolgáltatást illetően, amelyből az egyik, ha nem a legfontosabb a legutóbbi rendes közgyűlésen tisztázódott, ugyanis a dunaújvárosi Fidesz is elismerte: Dunaújvárosban a DVG Zrt. a távhőszolgáltató és az érintett lakosoknak a DVG felé kell fizetniük. 

A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a téma

A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a téma

2022. szep. 22.

Eredetileg kilenc téma szerepelt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendjén, és már előre is tudtuk, a legfajsúlyosabb a Dunaferr körül kialakult helyzet lesz, hiszen városvezetésünk közgyűlési határozat formájában kívánta javaslatait megfogalmazni, amit Magyarország kormányának címez. 

DSTV: válságban a Dunaferr

DSTV: válságban a Dunaferr

2022. szep. 22.

A vállalatcsoport történetében eddig példátlan krízisre fókuszál a DSTV összeállítása. Mint felidézik, Pintér Tamás a Dunaferr közleménye utáni tájékoztatón kiemelte: minden lehetséges eszközt be kell vetni a Vasmű megmentése érdekében. Hangkép.
 

A Dunaferr megmentését célzó javaslatról is dönt a rendkívüli közgyűlés

A Dunaferr megmentését célzó javaslatról is dönt a rendkívüli közgyűlés

2022. szep. 21.

Kilenc napirend, köztük a város jövőjét alapjaiban meghatározó vasgyári krízis megoldását szorgalmazó javaslat is szerepel a közgyűlés rendkívüli nyílt ülésén csütörtökön délelőtt.