Történelmet írnának az U20-asok

doszerk - 2020. augusztus 8. 17:08

Elkezdte a felkészülést a decemberi, dániai divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U20-as válogatott. Horváth András szövetségi kapitány munkáját Ladányi Balázs és Arany Máté segíti közvetlenül.

A Tüskecsarnokban találkozott szerda délelőtt a magyar juniorválogatott bővített kerete, és az első találkozás rögvest bemutatkozással indult. Persze Horváth Andrást nem kell bemutatni a srácoknak, jó páran már dolgoztak is vele az utánpótlás-válogatottaknál, a szakember legutóbb másodedzőként tevékenykedett a legmagasabb korosztálynál. A főbb elképzeléseit, a munka fő irányait és az alapvető célokat viszont nem árt(ott) az elején tisztázni, ahogyan a stábtagok bemutatása is ott szerepelt az első „napirendi pontok” között.

„Mi itt közösen úgy döntöttünk, hogy történelmet fogunk írni” – adta meg a velős alaphangot a Metodika Központban a kapitány, jelezvén, hogy a válogatott célja bizony a divízió I/A-s tagság megőrzése lesz decemberben. „Ehhez kőkemény munkára van szükség, de az is fontos, hogy miközben keményen melózunk, érezzük jól magunkat, és élvezzük azt, amit csinálunk” – tette hozzá Horváth András, a srácok pedig egyetértően bólintottak.

A kapitány munkáját közvetlenül a korábbi 227-szeres válogatott, a jelenleg a Vasas HC Erste Liga-csapatát irányító Ladányi Balázs, valamint a Fehérvári Titánoknál hasonló pozícióban tevékenykedő Arany Máté segíti másodedzőként. A kapusedzői feladatokat ezentúl is Székely Csaba látja el, új stábtagként csatlakozott viszont Ács Ferenc erőnléti edző, tőle is sokat vár a szakmai stáb. Berkes Brigitta fizioterapeuta, Speier Kálmán felszerelés-menedzser és Németh Gergő pszichológus személye is az állandóságot jelenti a válogatottnál, utóbbi bő egyórás foglalkozással nyitott a fiúknál.

„Nagyon örülök, hogy végül egy ilyen erős stábot sikerült összeállítani. Attól függetlenül, hogy azt a mentalitást, amit én képviselek, azaz pozitív gondolkodásúak, alázatosak és keményen dolgoznak, ők is képviselik, mégis különböző karakterek, akik különböző szegmensekben kiemelkedők. Ahogyan a játékosoknál is elvárt, hogy kiegészítsék egymást, a stáb tagjainál is fontos ez, így fogunk tudni jól működni” – fogalmazott Horváth András.

Képek forrása: MJSZ

Fontos leszögezni, hogy minden, a keretbe meghívott játékos, valamint a stáb tagjai is reggelente lázméréssel indítanak, ha valakinek láza van, el kell hagynia a tábort. Természetesen a koronavírushelyzettel kapcsolatban egy kérdőívet is ki kellett tölteni a fiúknak.

„Örülök annak, hogy el tudtuk kezdeni a szezont, mindenki tisztában van azzal, hogy ez nem olyan egyszerű. Mi ugyanakkor nem a körülményekkel akarunk foglalkozni, hanem azzal, hogy mindig mindenből a legjobbat ki tudjuk hozni. Úgy határoztunk, hogy történelmet fogunk írni, és mindent ehhez mérten fogunk csinálni és cselekedni az előttünk álló időszakban. Decemberben van a világbajnokság, minden egyes pillanatot szeretnénk kihasználni, hogy ott a legjobb állapotban várhassuk a rajtot” – így a kapitány, aki örül annak, hogy nagy kerettel dolgozhat, nagyobb a merítési lehetősége.

Az U20-as válogatott a mostani háromnapos összetartás után augusztus 12-én és 13-án edzőmérkőzést játszik egy Erste Liga-csapattal a Tüskecsarnokban (itt már egy szűkebb, 20+2 fős kerettel, a részletekről, jegyvásárlásról hamarosan beszámolunk), majd augusztus végén a tervek szerint Lengyelországba utazik, hogy két mérkőzést vívjon a lengyelek korosztályos együttesével. A tervek szerint a mostani keret minden tagja lehetőséget kap vagy a a jövő heti két edzőmeccsen, vagy a lengyelek elleni mérkőzéseken, ezután alakul majd ki egy olyan bő keret, amely majd a decemberi vb-csapat alapját jelentheti.

(jegkorongszovetseg.hu)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.