Tovább tart a DPASE rossz sorozata

2020. augusztus 12. (szerda) 19:45 - spigott

Az utolsó percben kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget a Dabas-Gyón otthonában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A Dabas-Gyón vendégeként folytatta az NB III-as pontvadászat Közép Csoportjának küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Mivel a harmadik forduló találkozója előtt a házigazdák és a mieink is szerzett pont nélkül álltak a tabellán, így kemény, kiélezett meccsre számíthattak a DPASE szimpatizánsai. Lőrincz Emil vezetőedző továbbra sem számíthatott a felkészülés alatt megsérült Lakatos Gergőre, ráadásul az ESMTK elleni találkozón Tóth Ákos is komoly rúgást kapott a lábára, így ismét át kellett szerveznie csapatát a szakvezetésnek.

A mieink a Pokorni - Barta, Markovics, Hompót, Áman - Barna, Dorogi, Novák - Kesztyűs, Szepessy, Báló összeállításban vágtak neki az összecsapásnak, melynek első bő negyed órájában jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, igazán komoly lehetőség egyik csapat előtt sem adódott. A 20. percben azonban megvillantak a DPASE játékosai, s Dorogi remek átadása után Kesztyűs vette be a hazai kaput, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (0-1). Egyből sürgősebb lett a vendéglátóknak, s erőfeszítéseiket sajnos viszonylag hamar siker is koronázta, mert a 30. percben Peres Csaba találatával egyenlítettek is. A félidőből hátralévő időben a biztonságra törekedett mindkét csapat, s mivel újabb gól már egyik oldalon sem született, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek.

Képek forrása: DPASE/Utánpótlás Sportfotó

A második felvonás elejére nagy lendülettel érkezett együttesünk, s már a második percben nagy esélyt kapott a vezetés megszerzésére, ám Szepessy egyébként jól rúgott büntetőjét nagy bravúrral védeni tudta Pomozi kapus. A kihagyott dunaújvárosi tizenegyes után is inkább a mezőnyjáték dominált, egyik gárda sem tudott a másik fölé kerekedni, s egészen a véghajráig úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a csapatok. A hosszabbítás utolsó perceiben azonban Báló előbb piros lapot kapott, majd tizenegyeshez jutottak a házigazdák is, melyet a volt dunaújvárosi Ablonczy Gerjén váltott gólra, így még az egy ponttól is búcsút kellett mondania együttesünknek, mely három fordulót követően az utolsó előtti helyen áll a húszcsapatos mezőnyben.

Dabas-Gyón – DPASE 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Peres a 30, Ablonczy a 92., illetve: Kesztyűs a 20. percben.

DPASE: Pokorni - Barta, Markovics, Hompót, Áman - Barna, Dorogi, Novák (Al-Sheraji, 65.) - Kesztyűs (Héjjas, 85.), Szepessy, Báló. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Fél percre volt a bravúr!

Fél percre volt a bravúr!

2020. szeptember 19. (szombat)

Óriásit küzdött, hátrányból is felállt, ám a véghajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Berettyóújfalu otthonában.

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

2020. szeptember 19. (szombat)

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

2020. szeptember 19. (szombat)

Az újonan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA21 videojáték Ultimate Team játékmódjában.

Továbbra is élen a Multisteel

Továbbra is élen a Multisteel

2020. szeptember 19. (szombat)

Meglepetésből és papírforma eredményből is jutott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának péntek esti mérkőzésein.

Bravúros siker a nyitányon

Bravúros siker a nyitányon

2020. szeptember 18. (péntek)

Négy szettben aratott megérdemelt, szép győzelmet a MAFC-BME otthonában a Dunaferr SE röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

2020. szeptember 18. (péntek)

Mérnökök segítik a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar férfi kajaknégyes felkészülését, a kvartett így sokkal közelebb került a nagy rivális németekhez, mint korábban bármikor.

Véget ért a második forduló

Véget ért a második forduló

2020. szeptember 18. (péntek)

Szoros első félidő után biztos győzelmet aratott a Bronz Kávézó Dunabiztos gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának csütörtöki találkozóján.