Újabb lépés a csoportgyőzelem felé

spigott - 2020. augusztus 17. 18:24

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a Honvéd elleni hazai kupameccsen a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A Honvéd elleni hazai, sajnos zárt kapus összecsapással folytatta a Magyar Kupa csoportkörének küzdelmeit hétfőn délután öt órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. A sorozatban címvédő Mihók-csapat a két gárda fővárosi mérkőzését nagyon simán, 23-8-ra nyerte, így ezúttal is toronymagas esélyesként várta a kupában még pont nélkül álló BHSE elleni találkozót.

Melyet kissé lassan kezdtek a mieink, az első hazai gólra szűk három percet kellett várni, ráadásul erre gyorsan érkezett válasz a túloldalról is. Az első negyed derekához érve azonban egyre nagyobb tempóban, ám emellett pontosan is játszottak vízilabdázóink, s ez már az eredmény alakulásán is nyomot hagyott. Gurisattiék sorozatban szerezték újabb és újabb találataikat, míg a túloldalon a védelem és Magyari kapus is hozta a kötelezőt, így a második felvonás előtt már 6-1-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A következő etapot már gyors góllal kezdték a mieink, ám ezt követően közel öt percig nem sikerült bevenni a vendégek kapuját. Ebben az időszakban nem ültek a támadások, s bár a hajrát újból sikerült valamelyest megnyomnia a mieinknek, a negyed utolsó másodpercében kapott gól azért bosszantó volt még akkor is, ha ez csak a szépítésre volt elég a fővárosiaknak (9-3).

Végh Zoltán felvételei

A térfélcsere után ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak vízilabdázóink, s szűk négy perc alatt négyszer is mattolták ellenfelüket. Hiába duplázott egy percen belül a Honvéd, erre is volt válasza a Mihók-tanítványoknak, akik egy újabb 4-0-s rohammal húztak el vetélytársuktól, így az utolsó negyed előtt már tényleg csak a győzelem mértéke lehetett kérdéses (17-5). A negyedik nyolc perc értelemszerűen már semmi izgalmat nem hozott, a mieink továbbra is könnyedén szerezték góljaikat, s bár a Honvéd számára ebben a negyedben is összejött a szépítés, s meccset végül kiütéssel, 24-7-re nyerte együttesünk, mely öt mérkőzést követően öt győzelemmel áll a "B" csoport élén.

DUE-Maarsk Graphics – BHSE 24-7 (6-1, 3-2, 8-2, 7-2)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 1, Horváth, Mahieu 5, Ziegler 1, Sümegi 1, Szellák. Csere: Balog (kapus), Sajben 1, Gurisatti 9, Szabó, Garda 4, Mucsy 2, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.