Végül biztos siker

2020. augusztus 14. (péntek) 19:58 - spigott

Ellentétes félidők után aratott tízgólos győzelmet a Kozármisleny elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A nyári felkészülés ötödik edzőmérkőzésére készült ma délután fél öttől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. Vágó Attila tanítványai eredetileg a Vác ellen léptek volna pályára Rácalmáson, ám ellenfelük tegnap lemondta az összecsapást, így az NB I/B-s Kozármisleny ellen húztak végül szerelést Bulath Anitáék.

A kezdés azonban finoman szólva sem sikerült erősre a mieink oldaláról, mert támadásban és védekezésben is igen sok volt a hiba a Kohász játékában, így Vágó Attilának 4-6-os állásnál már kilencedik percben muszáj volt időt kérnie. A folytatás sem alakult sokkal jobban, ugyanis hiába sikerült átvenni a vezetést, továbbra is hullámzó volt a mieink teljesítménye, így szép megoldások mellett bosszantó hibákból is jutott bőven. A kozármislenyi kapuban ráadásul remek napot fogott ki a DKKA csapatánál korábban több évet is lehúzó Víg Vivien, így a félidei szünetre 13-13-as állással vonultak a csapatok.

A térfélcsere után egy ideig úgy tűnt, hogy nem nagyon változik a játék képe, hiszen a 37. percben még mindig egy góllal vezetett a vendégcsapat (15-16). Innentől azonban nagyon összekapta magát a DKKA, melynek kapujában Wéninger Alexa teljesített remekül, a védekezés mellett a támadójáték is feljavult, s hiába kért időt a vendégek szakvezetője, a félidő derekán már öttel állt jobban ellenfelénél együttesünk (21-16). Hiába törte meg az 52. percben hosszú gólcsendjét a Kozármisleny, a mérkőzésből hátralévő időben már csak hat dunaújvárosi gólt láthattak a rácalmási sportcsarnokba kilátogatók, s ezzel együtt azt is, hogy a Kohász végül simán, 27-17-re megnyerte az összecsapást.

Képek forrása: DKKA (Miklán Klaudia felvételei)

A végeredménnyel igen, a mutatott teljesítménnyel azonban nem feltétlenül volt elégedett Vágó Attila vezetőedző.

"Nagyon rossz felfogásban vágtunk neki a meccsnek, páran azt gondolhatták, hogy egy NB I/B-s csapat ellen belefér az, ha nem adnak ki magukból mindent, ám bebizonyosodott, hogy ez nem így van, s ennek is volt köszönhető, hogy az első félidő végén 13-13-as állást mutatott az eredményjelző. A szünetben átbeszéltük azért a dolgokat, változott a felfogásunk és a játékunk is, s így végül sikerült is összességében meggyőző sikert aratnunk ezen a tanulságos találkozón. Hálásak vagyunk a Kozármislenynek, hogy elvállalták a beugró szerepét, sokat segítettek nekünk, hogy ne szakadjon meg a meccsterhelésünk."

DKKA – Kozármisleny 27-17 (13-13)

A DKKA gólszerzői: Kazai 11, Nick 5, Szalai 4, Román 3, Barján 2, Bulath 1, Schatzl 1.

A rovat további hírei: Sport

Fél percre volt a bravúr!

Fél percre volt a bravúr!

2020. szeptember 19. (szombat)

Óriásit küzdött, hátrányból is felállt, ám a véghajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Berettyóújfalu otthonában.

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

2020. szeptember 19. (szombat)

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

2020. szeptember 19. (szombat)

Az újonan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA21 videojáték Ultimate Team játékmódjában.

Továbbra is élen a Multisteel

Továbbra is élen a Multisteel

2020. szeptember 19. (szombat)

Meglepetésből és papírforma eredményből is jutott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának péntek esti mérkőzésein.

Bravúros siker a nyitányon

Bravúros siker a nyitányon

2020. szeptember 18. (péntek)

Négy szettben aratott megérdemelt, szép győzelmet a MAFC-BME otthonában a Dunaferr SE röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

2020. szeptember 18. (péntek)

Mérnökök segítik a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar férfi kajaknégyes felkészülését, a kvartett így sokkal közelebb került a nagy rivális németekhez, mint korábban bármikor.

Véget ért a második forduló

Véget ért a második forduló

2020. szeptember 18. (péntek)

Szoros első félidő után biztos győzelmet aratott a Bronz Kávézó Dunabiztos gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának csütörtöki találkozóján.