A kupadöntőért küzdenek

spigott - 2020. szeptember 7. 7:00

A Magyar Kupa elődöntőjében ugrik medencébe ma este negyed kilenctől a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Utolsó mérkőzéseihez ért a női vízilabdázók Magyar Kupa sorozata, melyben ma este az elődöntőket, míg kedden már a helyosztókat rendezik meg a fővárosi Hajós uszodában. A végjátékban szerencsére érdekelt a DUE-Maarsk Graphics együttese is, mely címvédőként vágott neki az idei kiírásnak, s a csoportküzdelmek alatt minden mérkőzését megnyerve (a III. kerületi TVE elleni elmaradt meccset nem pótolták) végzett a "B" csoport első helyén, így Mihók Attila tanítványai az "A" csoport másodikjával, a Ferencvárossal mérik össze erejüket ma este negyed kilenctől a fináléba jutásért.

A nyáron tovább erősített Fradi nyolc összecsapást vívott meg a sorozat selejtezőjében, s ezekből hatot megnyert, s két alkalommal szenvedett vereséget. Nem vár tehát könnyű feladat a mieinkre, s mint azt Garda Krisztina csapatkapitány az egyesület honlapján elmondta, bízik abban, hogy a tét nem nyomja rá bélyegét a mieink játékára.

Garda Krisztina bizakodó! (Képek: DO-archív)

"Sajnálom, hogy elmaradt a III. Kerület elleni meccsünk, más csapat ellen jobb gyakorolni, mint magunkban, ennyi hiányérzetem van a Magyar Kupa elődöntőjére való felkészülésünkben. Nehéz mérkőzésre számítok a Fradi ellen a tavalyi meccseink alapján. Az általuk választott védekezési forma megnehezítheti a dolgunkat, de bízom magunkban. Gyors csapatnak számítanak, így valószínűleg a meccsenkénti lefordulásból szerzett gólok száma kevesebb lehet majd. A tétmérkőzések általában az egyik csapatra nyomasztóan hatnak, ettől a csapatomat nem féltem és várom, hogy vízbe ugorhassunk."

A Magyar Kupa helyosztóinak programja

2020. szeptember 7., hétfő
Elődöntő
UVSE-Hunguest Hotels - BVSC-Zugló, 18:45
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - FTC-Telekom, 20:15

2020. szeptember 8., kedd
A 3. helyért, 17:30
Döntő, 19:00
 
Az 5-10. helyért
2020. szeptember 7., hétfő
ZF - Eger-Szegedi NVE, 11:00
III. kerületi TVE - Hungerit-Szentes, 13:00

2020. szeptember 8., kedd
Tatabánya - Budapesti Honvéd, 10:00

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.