Címvédés a Magyar Kupában!

spigott - 2020. szeptember 8. 20:04

Óriási csatában, háromgólos hátrányból felállva, pazar védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet az UVSE elleni kupafináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A Ferencváros hétfői magabiztos legyőzése után, kedden este hét órától már a Magyar Kupa fináléjában ugrott a Hajós uszoda medencéjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. A mieink ellenfele az az UVSE volt, mely a BVSC ellen nyert 13-10-re, s amelyet egy éve letaszított a kupa trónjáról Mihók Attila címvédésre készülő együttese.

Az összecsapást viszont a fővárosiak kezdték pontosabban, Parkes találatával már a második percben megszerezték a vezetést, majd miután a mieink kihagytak, az UVSE viszont kihasznált egy emberelőnyt, máris 2-0-ra vezetett Benczúr Márton alakulata. Vízilabdázóink sajnos hiába próbálkoztak előnyből, egyenlő létszámban, Gangl Edina eszén nem tudtak túljárni, így mikor a negyed végén Parkes megszerezte második találatát, igen nehéz helyzetből várhatták a folytatást (3-0). A második nyolc perc elején végre megtörte gólcsendjét együttesünk, mely Mahieu találatával jött fel kettőre, majd Garda emberelőnyös bombájával minimálisra csökkentette hátrányát sőt, Magyari remek védése után Mucsy lőtt pontosan közelről, így a 14. percben végre egált mutatott az eredményjelző (3-3). Nem sokáig, mert Keszthelyi gyorsan gólra váltott egy ötméterest, de erre is volt válasza Szilágyinak, így a félidei szünetre 4-4-es állással vonultak a felek.

Garda Krisztina ismét nyerőember volt! (Képek: DO-archív)

A térfélcsere után megvolt az esély a vezetés megszerzésére is, ám kimaradt az emberelőny, majd az azt követő kettős fór is, de legalább a védekezés kiválóan működött, így négypercnyi játékot követően sem tudtak elmozdulni a félidei eredményről a csapatok. Egészen a 22. percig, mikor Garda gondolt egyet, s lőtt távolról óriási gólt a jobb felsőbe, s bár faragó gyorsan egalizált, a mieink csapatkapitánya betalált ötméteresből is, így az utolsó felvonás előtt az egyetemisták álltak közelebb a győzelemhez (5-6). A negyedik nyolc perc is jól kezdődött, mert Szilágyi remek labdaszerzése után Gurisatti már a hetedik dunaújvárosi találatot szerezte, ráadásul a védelem is jól működött, így a játékrész derekán még mindig csak öt gólnál tartott az UVSE (5-7).
A végjáték azonban így is óriási izgalmakat tartogatott, főleg úgy, hogy a mieink kihagytak egy emberelőnyt, majd még egyet, de Szellák is nagyon jókor szerelt hátrányban, így nem tudott közelebb lopakodni együttesünkhöz a Benczúr-csapat. A fővárosiakat érthetően szorította az idő múlása is, de hiába talált be 21 másodperccel a lefújás előtt emberelőnyből Szegedi Panni, a hátralévő időben "lenyelte" a labdát együttesünk, mely minden meccsét megnyerve, megérdemelten védte meg címét a Magyar Kupában!

Jogos öröm! (Kép forrása: MVLSZ)

A mérkőzés után Mihók Attila így értékelt: - Az volt a kulcs, hogy 0-3-nál változtatnunk kellett a védekezésünkön, s ez a kockáztatás be is jött, hiszen sorozatban három gólt szereztünk úgy, hogy egyet sem kaptunk, így a félidei szünetre már 4-4-es állással mehettünk, s gyakorlatilag a sírból hoztuk vissza a meccset. Ez óriási lökést adott a játékosoknak, remekül védekeztünk a folytatásban is, elsősorban ennek köszönhettük a győzelmünket.

UVSE Hunguest Hotels – DUE-Maarsk Graphics 6-7 (3-0, 1-4, 1-2, 1-1)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Gurisatti 1, Horváth, Mahieu 1, Garda 3, Ziegler, Szellák. Csere: Szilágyi 1, Mucsy 1, Brezovszki, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.