Nem volt esély Siófokon

spigott - 2020. szeptember 12.

Tizennégy gólos vereséget szenvedett siófoki mérkőzésén az erősen tartalékosan felálló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a bajnokság harmadik fordulójában.

A bajnoki címre is esélyes Siófok otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Mivel a mieink számára inkább a szerdai NEKA elleni csata volt a fontosabb, ezért Vágó Attila vezetőedző több játékosának is pihenőt adott, így a sérült Bulath Anita mellett Szalai Babett, Kazai Anita, Nick Viktória és Hlogyik Petra sem kapott ezúttal lehetőséget a játékra.

Az egyébként is esélyesebb házigazdák hamar meg is léptek a mieinktől, az ötödik percben már négy góllal vezettek, s bár a mieink becsülettel tartották magukat, nem volt igazán esélyük arra, hogy közelebb kerüljenek ellenfelükhöz. Ugyan bő tíz perccel a félidő vége előtt még mindig "csak" négy találat volt a Kohász hátránya, a játékrész hajráját nagyon megnyomta a Siófok, mely a szünetig megduplázta előnyét, s innentől már tényleg az lehetett csak kérdéses, hogy milyen arányban nyeri a találkozót (20-12).

Román Dorina volt a Kohász legeredményesebb játékosa! (Képek: DKKA-archív)

A térfélcsere után körülbelül szűk tíz percig tudta tartani vetélytársát az erősen tartalékos DKKA, de a 40. percben már megvolt a "tíz közte", majd a félidő derekán már 31-18-ra vezetett a házigazda úgy, hogy a mieinktől Sanja Dabevska ekkorra már megkapta harmadik kiállítása mellé a kizárást is. A mérkőzésből hátralévő idő sok izgalmat így értelemszerűen már nem tartogatott, a Siófok őrizte előnyét 12-13 gólos sőt, a végén még egy kicsit növelni is tudta azt, így végül 39-25-ös sikerrel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Siófok KC – DKKA 39-25 (20-12)

A DKKA gólszerzői: Román 5, Barján 4, Schatzl N. 3, Dabevska 3, Jovovity 2, Fodor 2, Krupják-Molnár 2, Sziráki 2, Mihály 1, Ferenczy 1.

A rovat további hírei: Sport

Az utolsó percben dőlt el a rangadó

Az utolsó percben dőlt el a rangadó

2020. okt. 21.

Óriási csatában szerezte meg újabb győzelmét, így továbbra is az élen áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályában a Multisteel Hungary együttese.

Újjáéledt az olimpiai debütálásra készülő karate

Újjáéledt az olimpiai debütálásra készülő karate

2020. okt. 21.

A koronavírus-járvány márciusi kitörése óta az első karateversenyt rendezték meg Tokióban, ahol a jövő nyárra halasztott ötkarikás játékokon először szerepel a hivatalos olimpiai programban a japán eredetű küzdősport.

DSTV: tábor a szünetben

DSTV: tábor a szünetben

2020. okt. 21.

Napi két edzéssel, játékos foglalkozásokkal várja a fiatalokat őszi táborában a Dunaferr SE úszó szakosztálya. Hangkép.

Ovitorna a mozgás szeretetéért

Ovitorna a mozgás szeretetéért

2020. okt. 21.

Remek alapokra építhetnek a jövőben azok a gyermekek, akik részt vesznek a Dunaferr SE torna szakosztályának ovis foglalkozásain.

Élesedő harc az első helyért

Élesedő harc az első helyért

2020. okt. 20.

A Karmacsi Autó FC kötelező győzelmet aratott, a Fejó-Therm gárdája viszont rangadót nyert a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályában.

A változás évét zárták a kajak-kenusok

A változás évét zárták a kajak-kenusok

2020. okt. 20.

Anyailag rendkívül nehéz és megterhelő, szakmailag viszont igen eredményes szezont zárt a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya; a közösség bizakodva várja az olimpia évét is, hangsúlyozta a DO érdeklődésére Pető Zsolt szakosztályelnök.

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

2020. okt. 20.

A magyar labdarúgó-válogatott kilenc helyet előrelépve a 23. helyen áll a Nemzetek Ligája rangsorában.