Toboroz a Dunaferr SE Torna Szakosztálya

doszerk - 2020. szeptember 10. 17:03

A legkisebbeket, az óvodás korúakat várják az edzők a korábbi Bánki középiskola tornatermébe.

A Dunaferr SE Torna Szakosztálya toborzást tart a legfiatalabbak számára: jövő hét elejétől a legkisebbeket várják a korábbi Bánki iskola tornatermébe, ahol megismerkedhetnek a sport alapjaival. Hétfőn és szerdán este fél hattól a fiúkat, kedden és csütörtökön, szintén este fél hattól a lányokat várják a Dunaferr SE Torna Szakosztályának edzői a korábbi Bánki iskolába, hogy bemutató edzésen próbálhassák ki ügyességüket, és ha kedvet kapnak, csatlakozzanak az ott folyó munkához.

Legyél jobb, mint tegnap!

Javában zajlanak a Tornacsarnok felújítási munkálatai, azonban az élet nem állt meg a Dunaferr SE Torna szakosztályában, ahol toborzót tartanak az óvodás korú gyermekek számára: a legkisebbek ismerkedhetnek meg a sportág alapjaival az edzések ideiglenes helyszínén, a Bánki iskola tornatermében. Ott- jártunkkor is rengeteg erősen utánpótlás korú (6-7 éves) ifjú tornász csiszolta tudását az edzők kezei alatt, és láthatóan jó hangulatban, motiváltan végezték az előírt gyakorlatokat.

Képek: DO-archív

Ehhez a csapathoz várnak csatlakozókat a Dunaferrnél. Hunyadi- Turcsik István, az egyesület edzője azt is elmondta a DSTV-nek adott interjúban, miért ajánlja a tornát a gyermekek, fiatalok számára. A gyermekek megtanulják, hogyan szárnyalják túl a képességeiket, vagy éppenséggel kihasználják rejtett tartalékaikat. Amikor egy- egy gyermek eljön hozzánk, talán nincs is tisztában azzal, hogy valójában milyen ügyes. Bár néha az is kiderül, hogy nem lesz belőlük versenyző, mégis megtanulnak bukfencezni, vagy akár szaltózni, tehát mindenképpen sikerélményekkel gazdagodnak. A lényeg számunkra, hogy örömük teljen az edzésbe, hiszen így szívesen jönnek ide és később akár versenyezhetnek is. Aki mégis hobbi szinten szeretné űzni, annak is számos előnyt hordozhat akár egészen fiatal, vagy felnőtt korban is, hasonlóan más rekreációs sportokhoz – fogalmazott a Dunaferr SE torna edzője.

(Cs. L.)

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.