Végre győzelem!

2020. szeptember 13. (vasárnap) 19:36 - spigott

Második félidei pontosabb játékának, valamint Dorogi Renátó mesterhármasának is köszönhetően aratott 4-1-es győzelmet a Majosi SE elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A sereghajtó Majosi SE elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB III Közép csoportjának küzdelmeit vasárnap délután fél öttől a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Jakab Elek gárdája négy vereséget követően várta újabb bajnokiját, s a kezdés pontosan olyan volt, ahogy azt megálmodták a hazai drukkerek, mert a 7. percben Báló remekül futott el a bal szélen, majd pontosan középre gurított, ahol érkezett Dorogi, s nyolc méterről a kapuba vágta a labdát (1-0). A korai vezetés azonban nem nyugtatta meg a mieinket, egyre többször jutott el az ellenfél is Pokorni kapujáig, s bár a 13. percben a kapufa még kisegítette a DPASE hálóőrét, a 16. percben Nagy Zsolt nem hibázta el ziccerét, így kezdődhetett minden elölről.

A vendégek gólja után egyértelműen kiegyenlítődött a játék, hol a mieink, hol az ellenfél került fölénybe, s bár Novák közel volt a vezetés újbóli megszerzéséhez, tizenhat méteres lövése centikkel elkerülte a kaput. A 31. percben újabb hazai ziccer maradt ki, majd a félidő utolsó perceiben a vendégek lőttek egy újabb kapufát, de újabb gól már nem született, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek.

Dorogi Renátó mesterhármassal törte meg a DPASE rossz sorozatát! (Képek: DO-archív)

A pihenő alatt rendezte sorait együttesünk, melynek alig négy perc kellett a második félidőben ahhoz, hogy újra vezetést szerezzen Doroginak köszönhetően, aki szép cselek után játszotta magát tisztára a tizenhatoson belül, majd higgadtan értékesítette ziccerét (2-1). A vendégek persze nem adták fel, de ekkor már egyértelműen átvette az irányítást együttesünk, mely Novák remek fejesével a 66. percben tovább növelte előnyét, s ekkor már érezni lehetett, hogy innen nem lesz visszaút az ellenfélnek (3-1).

Nem is volt, mert a vendégek egyértelműen fáradni látszottak, talán fejben is feladták a csatát, s innentől kezdve már egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink szerettek volna. Egyetlen kivétellel, mert helyzetek értékesítésével még hadilábon álltak labdarúgóink, akik egy kicsit nagyobb összpontosítással alaposan megszórhatták volna vetélytársukat. A hosszabbítás perceiben azért dorogi még megszerezte harmadik találatát is egy sakk-mattra kijátszott akció végén, így a DPASE végül magabiztos, 4-1-es sikerrel tartotta itthon a nagyon fontos három pontot.

Jakab Elek: - Tudtuk, hogy az ellenfél keményen fog küzdeni, felszabadultan játszhat, s vannak ügyes labdarúgói is, s bár korán vezetést szereztünk, az első félidő nagyobbik része kiegyenlített játékot hozott. A második felvonásban tudtunk váltani, elsősorban magunkat kellett legyőzni, s itt már olyan játékot láttam a csapattól, amit vártam, fölényben játszottunk, s szép gólokat szerezve nyertünk.

DPASE – Majosi SE 4-1 (1-1)

Gólszerzők: Dorogi a 6., a 49. és a 90. Novák a 66., illetve: Nagy a 16. percben.

DPASE: Pokorni - Hompót (Barta, 72.), Lakatos, Vadász, Báló - Markovics (Héjjas, 88.), Barna, Dorogi - Kesztyűs, Szepessy, Novák. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Rögtön döntőkkel indul a világkupa

Rögtön döntőkkel indul a világkupa

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Szeptember 25-én reggel 9-kor rajtol az egyetlen idei felnőtt nemzetközi verseny, a szegedi ICF gyorsasági és parakenu világkupa. Az eseményen 33 ország több mint 400 sportolója vesz részt. Pénteken délelőtt az épek selejtezői mellett már döntőket is rendeznek.

Szezonkezdésre várnak a Villámok!

Szezonkezdésre várnak a Villámok!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Három együttessel venne részt a korosztályos bajnokságokban a DUE DSE kosárlabda szakosztálya, mely egy rangos esemény megrendezését is elnyerte a szövetségtől.

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az, hogy ismét rendeznek különböző sportágakban sporteseményeket, bizakodásra ad okot a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia tekintetében is Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fennállása legeredményesebb bajnoki szereplésének örülhetett Fadd-Domboriban a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya.

Elmaradt a bravúr!

Elmaradt a bravúr!

2020. szeptember 23. (szerda)

Óriási csatában szenvedett vereséget a Debrecen elleni bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2020. szeptember 23. (szerda)

Egy sima és egy szoros találkozóval folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának küzdelemsorozata.

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

Dunaferr SE: összevont közgyűlés, ismét Mátyás Gábor lett az elnök

2020. szeptember 23. (szerda)

Rendkívüli küldöttgyűlésen döntött az elnökség összetételéről a Dunaferr SE kedden – az egyesület elnöke ismét Mátyás Gábor lett, áll a honlapunkhoz eljuttatott közleményben.