Vereség nagy csatában

spigott - 2020. szeptember 7. 21:03

Az első félidő után még vezetett, ám a másodikban húsz percben három gólt kapva szenvedett vereséget a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Haladás otthonában.

Szombathelyen, a Haladás otthonában lépett pályára hétfőn este fél héttől a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az első osztályú bajnokság második fordulójában. A mérkőzésnek egyértelműen a házigazdák voltak az esélyesei, így az UTE elleni meccsen kéztörést szenvedő Klacsák Bence nélkül felálló dunaújvárosiak minden különösebb veszíteni való nélkül vágtak neki idei második bajnokijuknak.

A Dunaferr bátran is kezdett, s bár jobbára a hazaiak birtokolták a játékszert, nem igazán tudtak odakerülni a mieink kapuja elé, mert Németh Péterék nagyon fegyelmezetten védték hatosuk előterét. Az első komolyabb védést a 10. percben kellett bemutatnia Revelandnak, majd nem sokkal később Alasztics mutatott be bravúrt Montero lövésénél, de az eredmény nem változott. A játékrész második felében is remekül szűrte meg ellenfele támadásait a Dunaferr, s bár továbbra is Revelandnak volt valamivel több dolga, egy komoly helyzeten kívül nem tudta veszélyeztetni a mieink kapuját a Haladás. A félidő utolsó három percét nagyon megnyomták a vendéglátók, ám a Dunaferr kiválóan védekezett sőt, ötven másodperccel a szünet előtt Szeghy lőtt hat méterről a jobb alsóba egy lepattanót, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek.

Képek: DO-archív

A térfélcsere után elég volt azonban egyetlen kihagyás, s máris egalizált a házigazda, mely Vas Ádám kilenc méteres lövésével rendelte vissza középkezdéshez a mieinket (1-1). A Dunaferr gárdája a döntetlen ellenére is kockáztatott, Frank Tamás mezőnyjátékost küldött a pályára kapusa helyett, ám arra valószínűleg a mieink mestere sem számított, hogy tanítványai labdát veszítenek, melyet Sipos büntetett góllal a 29. percben, s ezzel magához ragadta az előnyt a Haladás (2-1). Hogy a Dunaferr csapatáért szurkolók kedve még rosszabb legyen, arról a szerb válogatott Simic gondoskodott a 32. percben, mikor egy szép egyéni akció végén bombázott a léc alá, s ekkor sajnos már eldőlni látszott a találkozó (3-1). A hátralévő időben ugyanis hiába tett meg mindent csapatunk azért, hogy feljebb zárkózzon, a házigazdák biztosan őrizték előnyüket, s végül 3-1-es sikerrel tartották otthon a bajnoki pontokat.

Haladás VSE – Dunaferr DUE Dutrade FC 3-1 (0-1)

Gólszerzők: Vas, Sipos, Simic, illetve: Szeghy.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Németh P., Szeghy, Östör, Horváth B. Csere: Rigó, Cseresnyés (kapusok), Sánta, Csányi, Seregy, Dorogi, Slett, Montero, Németh L. Vezetőedző: Frank Tamás.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.