A Szentes sem jelentett akadályt

spigott - 2020. október 17. 17:09

Már az első félidőben eldöntötte a bajnoki pontok sorsát Szentesen a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A tabella ötödik helyén álló Hungerit Szentes elleni mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mihók Attila gárdája esélyesként várta az összecsapást, mely ezzel együtt nem ígérkezett könnyűnek, s a hazaiakat az is bátoríthatta, hogy a mieink a legutóbbi fordulóban három negyeden keresztül nagyon megszenvedtek az egriekkel.

Vízilabdázóink azonban nem szerették volna még egyszer elkövetni azt a hibát, mint legutóbbi meccsükön, így igen erősen kezdték a szentesi találkozót, s már az első támadásukból megszerezték a vezetést, majd a második perc legvégén Mucsy emberelőnyös találatával meg is duplázták azt (0-2). A hazaiak sem akarták könnyen adni magukat, előbb akcióból szépítettek, majd egy emberfórt gólra váltva ki is egyenlítettek a negyed derekához érve (2-2). sokáig azonban nem örülhetett az egálnak a szentesi alakulat, mert Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya góljainak, illetve a feljavuló védekezésnek köszönhetően már az első szünetre 4-2-es vezetéssel érkeztek az egyetemisták. A második nyolc percben valósággal átgázolt ellenfelén a Mihók-csapat, mely a medence mindkét oldalán parádézott, mert amellett, hogy saját kapuját megóvta az újabb hazai góloktól, a túloldalon egymás után hétszer is bevette ellenfele ketrecét, így a félidei pihenőhöz érve gyakorlatilag el is döntötték a három pont sorsát (2-11).

Képek: DO-archív

Talán a tetemes előny miatt, de a fordulást követően már nem tudott ugyanolyan élesen játszani csapatunk, mint tette azt korábban, így hiába lett meg hamar a "tíz közte", a harmadik játékrészben háromszor is bevették a dunaújvárosi kaput a vendéglátók. Izgalomra azért így sem volt oka együttesünknek, mely ennek ellenére is biztosan tartotta előnyét, s az utolsó felvonásnak 14-5-ös előnyből vághatott neki. A záró etap első találatát ismét a mieink jegyezték, ám a folytatásban érezhetően csökkent a koncentráció dunaújvárosi oldalon, s ezt sorozatban lőtt három góllal büntette meg a hazai csapat (8-15). A véghajrára azért összerántotta védekezést és támadójátékát együttesünk, mely a záró két percben még kétszer bevette ellenfele kapuját, így végül kilencgólos, 17-8-as sikerrel gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

Hungerit Szentes – DUE-Maarsk Graphics 8-17 (2-4, 0-7, 3-3, 3-3)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 4, Gurisatti 4, Horváth 2, Ziegler, Mucsy 2, Szellák 3. Csere: Sajben N., Pál 1, Sümegi 1, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.