A Szentes sem jelentett akadályt

spigott - 2020. október 17.

Már az első félidőben eldöntötte a bajnoki pontok sorsát Szentesen a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A tabella ötödik helyén álló Hungerit Szentes elleni mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mihók Attila gárdája esélyesként várta az összecsapást, mely ezzel együtt nem ígérkezett könnyűnek, s a hazaiakat az is bátoríthatta, hogy a mieink a legutóbbi fordulóban három negyeden keresztül nagyon megszenvedtek az egriekkel.

Vízilabdázóink azonban nem szerették volna még egyszer elkövetni azt a hibát, mint legutóbbi meccsükön, így igen erősen kezdték a szentesi találkozót, s már az első támadásukból megszerezték a vezetést, majd a második perc legvégén Mucsy emberelőnyös találatával meg is duplázták azt (0-2). A hazaiak sem akarták könnyen adni magukat, előbb akcióból szépítettek, majd egy emberfórt gólra váltva ki is egyenlítettek a negyed derekához érve (2-2). sokáig azonban nem örülhetett az egálnak a szentesi alakulat, mert Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya góljainak, illetve a feljavuló védekezésnek köszönhetően már az első szünetre 4-2-es vezetéssel érkeztek az egyetemisták. A második nyolc percben valósággal átgázolt ellenfelén a Mihók-csapat, mely a medence mindkét oldalán parádézott, mert amellett, hogy saját kapuját megóvta az újabb hazai góloktól, a túloldalon egymás után hétszer is bevette ellenfele ketrecét, így a félidei pihenőhöz érve gyakorlatilag el is döntötték a három pont sorsát (2-11).

Képek: DO-archív

Talán a tetemes előny miatt, de a fordulást követően már nem tudott ugyanolyan élesen játszani csapatunk, mint tette azt korábban, így hiába lett meg hamar a "tíz közte", a harmadik játékrészben háromszor is bevették a dunaújvárosi kaput a vendéglátók. Izgalomra azért így sem volt oka együttesünknek, mely ennek ellenére is biztosan tartotta előnyét, s az utolsó felvonásnak 14-5-ös előnyből vághatott neki. A záró etap első találatát ismét a mieink jegyezték, ám a folytatásban érezhetően csökkent a koncentráció dunaújvárosi oldalon, s ezt sorozatban lőtt három góllal büntette meg a hazai csapat (8-15). A véghajrára azért összerántotta védekezést és támadójátékát együttesünk, mely a záró két percben még kétszer bevette ellenfele kapuját, így végül kilencgólos, 17-8-as sikerrel gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

Hungerit Szentes – DUE-Maarsk Graphics 8-17 (2-4, 0-7, 3-3, 3-3)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 4, Gurisatti 4, Horváth 2, Ziegler, Mucsy 2, Szellák 3. Csere: Sajben N., Pál 1, Sümegi 1, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Élesedő harc az első helyért

Élesedő harc az első helyért

2020. okt. 20.

A Karmacsi Autó FC kötelező győzelmet aratott, a Fejó-Therm gárdája viszont rangadót nyert a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályában.

A változás évét zárták a kajak-kenusok

A változás évét zárták a kajak-kenusok

2020. okt. 20.

Anyailag rendkívül nehéz és megterhelő, szakmailag viszont igen eredményes szezont zárt a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya; a közösség bizakodva várja az olimpia évét is, hangsúlyozta a DO érdeklődésére Pető Zsolt szakosztályelnök.

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

Kilenc helyet javított a magyar válogatott

2020. okt. 20.

A magyar labdarúgó-válogatott kilenc helyet előrelépve a 23. helyen áll a Nemzetek Ligája rangsorában.

Háromból két siker

Háromból két siker

2020. okt. 20.

Az ifiknek nem volt esélye, de a DFVE serdülő és gyermek leány vízilabda csapata elhozta a bajnoki pontokat Tatabányáról.

ISL: Hosszúék másodikok lettek

ISL: Hosszúék másodikok lettek

2020. okt. 19.

Hosszú Katinka csapata, az Iron a London Roar együttese mögött a második helyen végzett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén. A harmadik a DC Trident, a negyedik az Aqua Centurions lett.

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

Pénteken ismét Kolonics György-emlékfutás

2020. okt. 19.

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2020. okt. 19.

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE és fiókegyesületeinek versenyzői a Tatabányán megrendezett diák korcsoportos birkózó tornán.