Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros Kenyere – most a Jégtörőknek

doszerk - 2020. október 14. 15:56

8959 darab eladott burgonyás kenyér és 447 950 forint – ez az elmúlt negyedév mérlege a Dunaújváros Kenyere akcióban. A vevők az elmúlt három hónapban minden, a Szécsényi Pékség ezzel a megjelöléssel ellátott termékének árából 50 forinttal a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületet támogatták; az akció során befolyt összeget Pintér Tamás polgármester félmillió forintra kerekítette. 

A Dunaújváros Kenyere akció keddi sajtótájékoztatóján a polgármester úgy fogalmazott: 
– Ezúttal is jó helyre kerül ez az összeg, hiszen a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület által folytatott munka mindannyiunk számára fontos, ugyanis gyermekeink egészségéért, a sportolásukért dolgoznak nap, mint nap. 
Az utánpótlásneveléssel foglalkozó sportegyesület nevében ifj. Azari Zsolt vette át a polgármestertől és Róka Sándortól, a Szécsényi Pékség kereskedelmi vezetőjétől a befolyt összeget szimbolizáló csekket:
–  Köszönjük szépen az egész egyesület nevében; nagyon jól jön a támogatás, minden forintot a gyerekekre fogunk költeni. Azt elmondhatom, hogy az utánpótlás egyesületünk felszálló ágban van. Egyre több gyerek jár sportolni, egyre jobb eredményeket érnek el, fejlődünk – és a jövőben is ezen dolgozunk. 
Az akció hagyományához híven a keddi eseményen a polgármester a következő három hónap kedvezményezettjét is bejelentette: 
– Megtaláltuk azt a közösséget, akiknek a tagjai nagyon sokat tevékenykedtek Dunaújvárosért, illetve szűkebb környezetükért, az újtelepi környezetért. Ezt az elmúlt időszakban többször is bizonyították: példának okáért az elektromos hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan, amelynek részeként a lakók a város több pontján, a lehetőségnek köszönhetően megszabadulhattak fölöslegessé vált elektronikai hulladékaiktól. A Városvédők Újtelepért Egyesület támogatása egy jó irány, hogy megmutassuk: ha működnek a városban ilyen közösségek, akik a környezetükért tesznek, az akkor a város számára is egy pozitív képet mutat. Erre biztatok mindenkit a jövőben is. Próbáljunk meg összefogni és közösen építeni egy új várost! 
A Városvédők Újtelepért Egyesület elnöke, Kissné Fehér Éva ismertette, hogy mire is költik majd az akció során befolyó összeget: 
– Nagyon várjuk már, hogy vége legyen ennek a vírushelyzetnek. Bízunk benne, hogy ez tavasszal bekövetkezik, és jövő év áprilisában egy "vírustemető pikniket" szervezhetünk, mindemellett pedig decemberben a gyermekeknek szeretnénk egy kreatív adventi készülődést rendezni, valamint új kezdeményezésként egy Halloween-i felvonulást, szintén a nebulók számára.
A jótékonysági akció tehát folytatódik – a következő hónapokban a Városvédők Újtelepért Egyesület részesül a felajánlásból; a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják a kedvezményezett szervezetet.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Nem csak Dunaújváros, Magyarország is rosszul járt

Nem csak Dunaújváros, Magyarország is rosszul járt

2021. szep. 24.

Alig egy hónappal a Világörökségi Bizottság borítékolhatóan pozitív döntése előtt vonta vissza Magyarország a Római limes világörökségi pályázatát arra hivatkozva, hogy a keleti Duna-szakaszban érintett országok kimaradtak a pályázatból. A Bizottság ezúttal nem engedett a magyar nyomásnak: a nyugati szakasz Magyarország részvétele nélkül került fel a Világörökségi Listára.

DSTV: köszönet az autósoknak

DSTV: köszönet az autósoknak

2021. szep. 24.

A Dózsa iskola diákjainak bevonásával szerveztek közlekedésbiztonsági akciót a Szórád Márton úton. (Hangkép)

Közös cél érdekében fogtak össze!

Közös cél érdekében fogtak össze!

2021. szep. 24.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke mellett Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje is az összefogás és az előválasztás fontosságára hívta fel a szavazók figyelmét a Városháza téren.

Felavatják a Jakó házaspár emlékére készített kopjafát

Felavatják a Jakó házaspár emlékére készített kopjafát

2021. szep. 23.

Hónapokkal ezelőtt Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester bejelentette, hogy felkérte Nyitrai Mihály fafaragó művészt, hogy készítsen egy, a Jakó házaspár emlékéhez méltó kopjafát. A mű elkészült, szeptember 27-én avatják fel a köztemetőben.

Új fronton folytatódik a város kirablása

Új fronton folytatódik a város kirablása

2021. szep. 23.

Elfogadhatatlannak tartja Fejér megye előzetes integrált területi programjának egyeztetési anyagát a város önkormányzata. A kérdésről a múlt heti közgyűlés döntött, a téma hátteréről Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester nyilatkozott lapunknak.

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

2021. szep. 22.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner István irányította cég. Gyorshír, nagy gratulációval!

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

2021. szep. 22.

Válassza ön is a közösségi közlekedést: az Autómentes Nap keretében ingyen buszozhat a városi hálózaton! Az utolsó figyelmeztetést a város hivatalos weboldala tette közzé.