Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros Kenyere – most a Jégtörőknek

doszerk - 2020. október 14. 15:56

8959 darab eladott burgonyás kenyér és 447 950 forint – ez az elmúlt negyedév mérlege a Dunaújváros Kenyere akcióban. A vevők az elmúlt három hónapban minden, a Szécsényi Pékség ezzel a megjelöléssel ellátott termékének árából 50 forinttal a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületet támogatták; az akció során befolyt összeget Pintér Tamás polgármester félmillió forintra kerekítette. 

A Dunaújváros Kenyere akció keddi sajtótájékoztatóján a polgármester úgy fogalmazott: 
– Ezúttal is jó helyre kerül ez az összeg, hiszen a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület által folytatott munka mindannyiunk számára fontos, ugyanis gyermekeink egészségéért, a sportolásukért dolgoznak nap, mint nap. 
Az utánpótlásneveléssel foglalkozó sportegyesület nevében ifj. Azari Zsolt vette át a polgármestertől és Róka Sándortól, a Szécsényi Pékség kereskedelmi vezetőjétől a befolyt összeget szimbolizáló csekket:
–  Köszönjük szépen az egész egyesület nevében; nagyon jól jön a támogatás, minden forintot a gyerekekre fogunk költeni. Azt elmondhatom, hogy az utánpótlás egyesületünk felszálló ágban van. Egyre több gyerek jár sportolni, egyre jobb eredményeket érnek el, fejlődünk – és a jövőben is ezen dolgozunk. 
Az akció hagyományához híven a keddi eseményen a polgármester a következő három hónap kedvezményezettjét is bejelentette: 
– Megtaláltuk azt a közösséget, akiknek a tagjai nagyon sokat tevékenykedtek Dunaújvárosért, illetve szűkebb környezetükért, az újtelepi környezetért. Ezt az elmúlt időszakban többször is bizonyították: példának okáért az elektromos hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan, amelynek részeként a lakók a város több pontján, a lehetőségnek köszönhetően megszabadulhattak fölöslegessé vált elektronikai hulladékaiktól. A Városvédők Újtelepért Egyesület támogatása egy jó irány, hogy megmutassuk: ha működnek a városban ilyen közösségek, akik a környezetükért tesznek, az akkor a város számára is egy pozitív képet mutat. Erre biztatok mindenkit a jövőben is. Próbáljunk meg összefogni és közösen építeni egy új várost! 
A Városvédők Újtelepért Egyesület elnöke, Kissné Fehér Éva ismertette, hogy mire is költik majd az akció során befolyó összeget: 
– Nagyon várjuk már, hogy vége legyen ennek a vírushelyzetnek. Bízunk benne, hogy ez tavasszal bekövetkezik, és jövő év áprilisában egy "vírustemető pikniket" szervezhetünk, mindemellett pedig decemberben a gyermekeknek szeretnénk egy kreatív adventi készülődést rendezni, valamint új kezdeményezésként egy Halloween-i felvonulást, szintén a nebulók számára.
A jótékonysági akció tehát folytatódik – a következő hónapokban a Városvédők Újtelepért Egyesület részesül a felajánlásból; a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják a kedvezményezett szervezetet.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Gyöngyszem született

Gyöngyszem született

2022. aug. 13.

Talán nem is kérdés, hogy nekünk dunaújvárosiaknak a Szalki-sziget szívünk egyik csücske. Évtizedek óta az. Örömmel beszélünk róla, ha valami jó történik ott. Márpedig augusztus 5-én valami ilyesmire került sor. Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, Flame Bistro néven.

DSTV: folyamatos az áremelkedés

DSTV: folyamatos az áremelkedés

2022. aug. 13.

Korábban már foglalkoztunk a mezőgazdaságban tapasztalható állapotokkal. Akkor Márkli János a szárazságot nevezte meg az egyik legnagyobb problémának. Az ágazatot azonban nem pusztán az időjárás, hanem a folyamatos árváltozás és drágulás is sújtja. Hangkép.

DSTV: véradás a Duna Plazmában

DSTV: véradás a Duna Plazmában

2022. aug. 12.

A Duna Plazma Centrumban folytatódott a helyi véradások sora a napokban. Mint ismert, a plazmaadóknak kötelező egy évben legalább egyszer vért adni, így a helyszín is kapóra jött az önkéntesek számára. Hangkép.

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!