Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros Kenyere – most a Jégtörőknek

doszerk - 2020. október 14.

8959 darab eladott burgonyás kenyér és 447 950 forint – ez az elmúlt negyedév mérlege a Dunaújváros Kenyere akcióban. A vevők az elmúlt három hónapban minden, a Szécsényi Pékség ezzel a megjelöléssel ellátott termékének árából 50 forinttal a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületet támogatták; az akció során befolyt összeget Pintér Tamás polgármester félmillió forintra kerekítette. 

A Dunaújváros Kenyere akció keddi sajtótájékoztatóján a polgármester úgy fogalmazott: 
– Ezúttal is jó helyre kerül ez az összeg, hiszen a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület által folytatott munka mindannyiunk számára fontos, ugyanis gyermekeink egészségéért, a sportolásukért dolgoznak nap, mint nap. 
Az utánpótlásneveléssel foglalkozó sportegyesület nevében ifj. Azari Zsolt vette át a polgármestertől és Róka Sándortól, a Szécsényi Pékség kereskedelmi vezetőjétől a befolyt összeget szimbolizáló csekket:
–  Köszönjük szépen az egész egyesület nevében; nagyon jól jön a támogatás, minden forintot a gyerekekre fogunk költeni. Azt elmondhatom, hogy az utánpótlás egyesületünk felszálló ágban van. Egyre több gyerek jár sportolni, egyre jobb eredményeket érnek el, fejlődünk – és a jövőben is ezen dolgozunk. 
Az akció hagyományához híven a keddi eseményen a polgármester a következő három hónap kedvezményezettjét is bejelentette: 
– Megtaláltuk azt a közösséget, akiknek a tagjai nagyon sokat tevékenykedtek Dunaújvárosért, illetve szűkebb környezetükért, az újtelepi környezetért. Ezt az elmúlt időszakban többször is bizonyították: példának okáért az elektromos hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan, amelynek részeként a lakók a város több pontján, a lehetőségnek köszönhetően megszabadulhattak fölöslegessé vált elektronikai hulladékaiktól. A Városvédők Újtelepért Egyesület támogatása egy jó irány, hogy megmutassuk: ha működnek a városban ilyen közösségek, akik a környezetükért tesznek, az akkor a város számára is egy pozitív képet mutat. Erre biztatok mindenkit a jövőben is. Próbáljunk meg összefogni és közösen építeni egy új várost! 
A Városvédők Újtelepért Egyesület elnöke, Kissné Fehér Éva ismertette, hogy mire is költik majd az akció során befolyó összeget: 
– Nagyon várjuk már, hogy vége legyen ennek a vírushelyzetnek. Bízunk benne, hogy ez tavasszal bekövetkezik, és jövő év áprilisában egy "vírustemető pikniket" szervezhetünk, mindemellett pedig decemberben a gyermekeknek szeretnénk egy kreatív adventi készülődést rendezni, valamint új kezdeményezésként egy Halloween-i felvonulást, szintén a nebulók számára.
A jótékonysági akció tehát folytatódik – a következő hónapokban a Városvédők Újtelepért Egyesület részesül a felajánlásból; a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják a kedvezményezett szervezetet.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Látszik a fény a cső végén

Látszik a fény a cső végén

2020. okt. 20.

Szinte a csatorna-beruházások megkezdésével egyidejűleg kezdtek jelentkezni a vízelvezetési problémák a Barsi Dénes utcában: amellett, hogy a szennyvíz is felszínre kezdett törni, az esővíz is jelentős problémákat okoz ezen a területen.

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

Érseki szentelés a görögkatolikus templomban (galériával)

2020. okt. 19.

Ünnepélyes keretek között, Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke templomszentelő miséjével koronázva vehette birtokba új templomát vasárnap a dunaújvárosi görögkatolikus gyülekezet. A biztonsági, egészségvédelmi előírások miatt a hívek egy része a szabadtéri LED-falon követhette az eseményeket.

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

Kelta mollban szól az ajándék Handpan

2020. okt. 18.

Különleges hangszerrel gyarapodott az értelmi és halmozottan sérült emberek és családjaik "Mindannyian Mások Vagyunk" Egyesületének eszközparkja: a különleges hangolású Handpan nevű instrumentumot adományként kapta a szervezet. Az átadás-átvételt az MMK-ban rendezték a közelmúltban, bemutató és gyakorlás kíséretében!

"Az első év a kármentésről szólt…"

"Az első év a kármentésről szólt…"

2020. okt. 17.

Eredményesnek tartja az elmúlt egy év munkáját, és példásnak a több pártból verbuvált képviselők szövetségét, nyilatkozta Szabó Zsolt, a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakcióvezetője. A legfontosabb, hogy sikerült talpon maradnia a városnak, állította. Interjú.

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

DSTV: templomszentelésre készül a görögkatolikus gyülekezet

2020. okt. 17.

A dunaújvárosi görögkatolikus templom szentelését tartják október 18-án, vasárnap. Az eseményen Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi főegyházmegye érseke mond misét. Mivel az épületbe csak korlátozott számban engedhetik be a híveket, az udvaron egy LED falon is követhetik majd a rendezvényt az érdeklődők. Hangkép az utolsó simításokról.

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

Legközelebb a Kertvárosban lomtalanítanak

2020. okt. 16.

Folytatják a "városjáró" lomtalanítás-sorozatot, az önkormányzat és a Dunanett Kft. következő akciójára a Kertvárosban kerül sor október 17-én, szombaton. Helyszínek és időpontok, tételes lista a hajtás után!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

Hogy mindenki mozoghasson – a pénz ne legyen akadály!

2020. okt. 16.

Mindenki számára ingyenes edzést biztosít az önkormányzat a Patyolat udvarban hetente egyszer. A városvezetés a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és három szakképzett trénerrel közösen indítja el a kezdeményezést jövő hét keddtől. Regisztrálj, regisztráljon mielőbb!