Könnyed továbbjutás a kupában

spigott - 2020. október 21. 20:21

Az első és a második félidőben is öt-öt gólt szerezve aratott sima győzelmet a Nyírbátor otthonában lejátszott kupamérkőzésen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A Magyar Kupa második fordulójában lépett pályára ma este hét órától a Dunaferr SUE Dutrade FC futsal csapata, mely idegenben, az NB II Keleti Csoportjának harmadik helyén álló Nyírbátori SC otthonában mérette meg magát. Ugyan a mérkőzés, s ezzel együtt a továbbjutás esélyeseinek egyértelműen a mieink számítottak, nem vehette félvállról a meccset együttesünk, különösen úgy, hogy Reveland Zoltán, Németh, Péter Csányi Dávid és Szeghy Szabolcs sem állt a szakvezetés rendelkezésére.

Akik viszont pályára léptek, nem akartak csalódást okozni Frank Tamás vezetőedzőnek, s remekül kezdték a találkozót, melynek második percében megszerezték a vezetést Montero találatával, s mikor nem sokkal később Horváth egy remek egyéni alakítás végén megszerezte a mieink újabb gólját, már 0-2 állt az eredményjelzőn. A jó kezdést szerencsére hasonló folytatás követte, Montero második találata után Klacsák is bevette a hazai kaput a 9. percben, így az első játékrész derekához érve gyakorlatilag el is dőlt a meccs (0-4). A házigazdák ennek ellenére is becsülettel küzdöttek, s hiába szerezte meg Montero a harmadik találatát, a 15. percben megtörte gólcsendjét a Nyírbátor is, így a szünetre 5-1-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.

Montero négy góllal járult hozzá a Dunaferr sima győzelméhez! (Képek: DO-archív)

A térfélcserét követően ismét sokkal jobban kezdett vetélytársánál a Dunaferr, mely Slett Kristóf és Németh László révén tovább növelte vezetését, végleg megfosztva a vendéglátókat a bravúr elérésétől (1-7). A nyírbátori játékosok becsületére legyen mondva, hogy tetemes hátrányuk ellenére is igyekeztek mindent elkövetni a felzárkózásért, s ez a 29. percben Ráti bombájával össze is jött nekik (2-7). A hajrára persze így sem maradt izgalom, mert a Dunaferr továbbra is irányítása alatt tartotta a meccset, így Klacsák és Östör is gólnak örülhetett, s bár a túloldalon Erdei betalált, a pontot az i-re Montero tette fel az utolsó percben szerzett találatával, amivel ki is alakította a 10-3-s Dunaferr-sikert és továbbjutást jelentő végeredményt.

Nyírbátori SC – Dunaferr DUE Dutrade FC 3-10 (1-5)

Gólszerzők: Szilágyi, Ráti, Erdei, illetve: Montero 4, Klacsák 2, Horváth, Slett, Németh L., Östör.

Nyírbátori SC: Tóth K. – Pálvölgyi, Tóth B., Ráti, Brondics. Csere: Molnár, Dibáczi, Erdei, Vass, Mocsár, Papp, Szilágyi. Vezetőedző: Baksa Csaba.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Klacsák, Östör, Montero, Klacsák. Csere: Rigó, Sánta, Dorogi, Slett, Németh L. Vezetőedző: Frank Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.