Nem lóghattak meg a mulasztó gázolók!

Öcaline - 2020. október 15.

Két nap alatt két cserbenhagyásos gázolás történt a város belterületén – ám a rendőrök mindkét mulasztó gázolót elcsípték, értesült a DO.

Az elfogások tényét megerősítette a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata: a lapunkhoz eljuttatott szóvivői összegzés szerint rövid időn belül rendőrkézre kerültek a segítségnyújtást elmulasztó sofőrök.
Lássuk sorban – kezdjük az időben a közelebbivel: egy személygépkocsival a Vasmű úton az Építők útja irányába közlekedő járművezető szerdán reggel 6 óra 42 perc körül a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó két gyalogosnak nem adott elsőbbséget, és elütötte őket. Mindkét gyalogos megsérült. A járművezető adatai hátrahagyása és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt ismeretlen személlyel szemben eljárást indított. A bejelentést követően a dunaújvárosi rendőrök haladéktalanul, nagy erőkkel megkezdték a balesetet okozó járművezető kilétének megállapítását. A széleskörű adatgyűjtés, valamint a Dunaföldvári Rendőrkapitányság egyenruhásainak közreműködése néhány órán belül eredményt hozott, és a baleset feltételezett elkövetőjének dunaföldvári elfogását követően őrizetbe vették, és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök előterjesztést tesznek a 35 éves dunaújvárosi lakos letartóztatásának indítványozására.
Amint arról beszámoltunk, kedden hajnalban a Hunyadi úton ütöttek el egy zebrán átkelő gyalogost. A rendőrök hatékony munkájának és az azonnali lakossági felhívásnak köszönhetően e baleset okozóját is rövid időn belül azonosították – és őt is segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Rendőrség: a halott férfi kiléte ügyében kezdtek eljárást

Rendőrség: a halott férfi kiléte ügyében kezdtek eljárást

2020. okt. 20.

Közigazgatási hatósági eljárást kezdett egy ismeretlen személy rendkívüli halála miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ügyben felhívással fordultak a nyilvánossághoz. Minden segítség, akár még egy megosztás is számíthat!

Letartóztatásban a kerékpáros támadó

Letartóztatásban a kerékpáros támadó

2020. okt. 19.

A Fejér Megyei Főügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki két nap alatt három, köztük egy idős sértettet támadott meg a városban, értesült a DO.

Régészeti leleteket talált, vádemelést javasolnak ellene

Régészeti leleteket talált, vádemelést javasolnak ellene

2020. okt. 18.

A kunszentmiklósi nyomozók lopás miatt javasolnak vádemelést egy szabadszállási férfi ellen, aki a gyanú szerint megtartotta magának a földben talált régészeti leleteket - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Tűz ütött ki a Búzavirág utcában

Tűz ütött ki a Búzavirág utcában

2020. okt. 18.

A berendezési tárgyak égnek egy ház huszonnégy négyzetméteres melléképületében, a dunaújvárosi Búzavirág utcában.

Elzárt települések és utak az árvíz miatt Borsodban

Elzárt települések és utak az árvíz miatt Borsodban

2020. okt. 17.

Az éjszaka és a hajnali órákban tovább nőtt a Hernád áradása miatt lezárt útszakaszok és elzárt települések száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel szombaton.

Bringával fosztott ki egy asszonyt – gyorsan elcsípték

Bringával fosztott ki egy asszonyt – gyorsan elcsípték

2020. okt. 17.

Kifosztás és más vagyon elleni bűncselekmény miatt kezdtek eljárást a dunaújvárosi rendőrök egy férfi ellen, aki kerékpárról támadt meg egy asszonyt a Domanovszky téren pénteken este. Gyorsan elcsípték a támadót, és kiderült, nem ez az egyetlen ügye.
 

Keresik a maszkos mobiltolvajt

Keresik a maszkos mobiltolvajt

2020. okt. 15.

Lopás miatt kezdett eljárást a dunaújvárosi rendőrség ismeretlen tettes ellen – a férfi azonosítása érdekében a lakosság segítségét kérik. Felhívás.