Dunaújváros Hetilap

Újabb rangos elismerés a Steixner-műhelynek

Öcaline - 2020. október 28. 10:27

A Remekek Remeke díj után újabb rangos elismerést érdemelt Steixner István: a városunkban dolgozó bőrműves az Év Kiváló Szakembere Díj Arany Csillag fokozatát kapta a Szombathelyen rendezett 26. Elit Gálán múlt szombaton.

Tovább folytatta a szakmai elismerések elhódítását Steixner István. Az Innoparkban dolgozó bőrműves – a Steixner Leather Art műhely névadó-vezetője – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Magyar Kézműves Remek” pályázatán elért, honlapunkon is zengetett Remekek Remeke elismerés után a Szombathelyen rendezett 26. Elit Gálán az idei Év Kiváló Szakembere Díj Arany Csillag fokozatát vehette át. 

A díjazott bőrműves a múlt szombati díjátadót követően érdeklődésünkre elárulta, a szakmai elismerések új lendületet adtak a műhely tevékenységének is:
– Pár héttel ezelőtt oltalom alá vetettem a márkanevemet, beleértve az áttört technikát is, amivel dolgozom. A következő évre, évekre is komoly célokat tűztem magam elé; az egyik termékcsoportomat szeretném hungarikumként elismertetni, emellett javában tart a 25 éves jubileumi kiállítás előkészítése, és küszöbön az új, bemutatóteremmel is bíró műhely kialakítása. Mindezek mellett egy kézműves egyesület megalapítását és egyesületi központ kialakítását is tervezem, amely helyi és térségi alkotókat tömörít majd. Ez még a jövő zenéje – de a szándék biztos!

(Fotó: Steixner István – facebook)

 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.