Helytálltak a fiatalok

spigott - 2020. november 5. 21:28

Az első félidőben kiválóan tartották magukat futsalosaink a Nyírgyulaj elleni kupameccsen, de a fordulás után már kijött a két gárda közti tudáskülönbség.

A Magyar Kupa harmadik fordulójában lépett pályára ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely főtámogatója hétfői elvesztése miatt csak fiatal játékosaira számíthatott a Nyírgyulaj elleni összecsapáson. A dunaújvárosiak kezdőjében Cseresnyés Alex kapus mellett Csányi Dávid, Dorogi Benjamin, Schnierer Balázs és Németh László kapott helyet, míg a cserepadon csak 16 és 19 év közötti játékosok várták a lehetőséget a beugrásra. Ilyen előzmények után nem is lehetett más célja a mieinknek, csak a tisztes helytállás, mert hiába sikerült pontosan egy hónapja idegenben is legyőzni mai vetélytársunkat a bajnokságban, azt a szép eredményt lényegesen erősebb kerettel érték el a futsalosok.

A dunaújvárosi fiatalok azonban nem ijedtek meg ellenfelüktől, bátran beleálltak a meccsbe, s fegyelmezett védekezésből többször jutott erejük az ellentámadásokra is, így nem lehetett elégedetlen a látottakkal a csapatot irányító Facskó József. A 7. percben szinte a semmiből, de mégis megszerezte a vezetést a Nyírgyulaj, ugyanis egy kapu elé lőtt labdába olyan balszerencsésen ért bele Slett Kristóf, hogy a labda a bal felsőbe vágódott (0-1). A bekapott gól sem vette el azonban a mieink kedvét, s szűk három perc múlva újra egált mutatott az eredményjelző, miután Schnierer Balázs lőtte ki nagyon éles szögből a bal alsót (1-1). A félidőből hátralévő időben már átvette az irányítást a vendégcsapat, ám a hazai védelem jól állt a lábán, s ha túl is jutott rajta a labda, még mindig ott volt Cseresnyés, aki több bravúrt bemutatva őrizte meg kapuját a góltól, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek.

Cseresnyés Alex remekelt a dunaújvárosi kapuban! (Képek: DO-archív)

A térfélcserét követően egy lényegesen gyorsabb, pontosabb Nyírgyulaj jött ki a pályára, s a 22. percben pillanatok alatt két gólt szerezve lépett el együttesünktől (1-3). Próbálkozott ugyan a Dunaferr is, ám a rutinosabb vendégek biztosan tartották előnyüket sőt, volt esélyük annak növelésére is. A mérkőzés hajrájáig úgy tűnt, ha szépíteni nem is tud az eredményen együttesünk, a különbség sem nő a felek között, ám az utolsó percekben két bosszantó hibából is könnyű gólt ajándékoztak ellenfelüknek a dunaújvárosiak, így a Nyírgyulaj végül 5-1-es sikert aratva lépett tovább a sorozat következő fordulójába. A dunaújvárosi futsalosok a négygólos vereség ellenére sem kell, hogy búslakodjanak, szinte teljes egészében utánpótlás korú játékosokra építve is alaposan megnehezítették vetélytársuk dolgát, amiért mindenképpen járt a dicséret a hazaiaknak.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Nyírgyulaj KSE 1-5 (1-1)

Gólszerzők: Schnierer, illetve: Slett (öngól), Vass, Nagy, Sárga, Orosz.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Dorogi, Schnierer B., Németh. Csere: Gergely, Bán, Kovács, Perjési, Schnierer J., Danó, Slett, Garda. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.