Maszkokkal segítenek a röplabdázók

spigott - 2020. november 30. 18:30

Összesen ezerkétszáz maszkot adományozott városunk intézményeknek a DSE Röplabda Akadémia. A segítő kezdeményezésre ma délután került sor a kedvezményezett intézményeknél. Adni jó.

A DSE Röplabda Akadémia és a Dunaferr SE röplabdázói számára óriási örömöt jelent, ha segítséget kapnak, ám még jobban érzik magukat akkor, ha ők segíthetnek valakin. Ez a pillanat most érkezett el a dunaújvárosi röplabdázók számára, ugyanis egyik – magát megnevezni nem kívánó – támogatójuknak köszönhetően több mint ezer maszkkal tudnak kedveskedni több városi intézménynek.

A DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője, Tomanóczy Tibor, illetve a Dunaferr SE röplabda csapatának két játékosa, Mészáros Dömötör, és Bohnicsek Szilveszter előbb a Dózsa iskolát, majd a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatot is üzemeltető Útkeresés Segítő Szolgálatot kereste fel ma délután, ahol 2-200 maszkot adtak át az iskola igazgatónőjének, Tóth Györgynének, illetve Mészárosné Libor Ágnesnek, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetőjének.

A DSE Röplabda akadémia ügyvezetője, Tomanóczy Tibor elmondta, olyan intézményeket szeretnének támogatni adományukkal, melyek rászorulnak erre, illetve azokat is, ahol röplabdázóink a napi oktatásban is jelen vannak.

– Látva a jelenlegi helyzetet, egyik támogatónk találta ki, hogy adományozzunk maszkokat azoknak az intézményeknek, ahol, mint sportág jelen vagyunk, illetve olyan intézményeknek is, melyek nem nagyon szerepelnek az adományosztásokban, ezért jött a képbe a Család és Gyermekjóléti Szolgálat. Ezer maszkot tudunk ajándékozni, plusz még az akadémia felajánlott kétszázat, így összesen ezerkétszáz maszkot tudunk kiosztani az intézmények között. A Dózsa iskola mellett a Gárdonyi, a Szabó Magda, valamint a Móricz iskolában vagyunk jelen, itt rendszeresen vannak röplabdás órák, valamint foglalkozások, így ezekbe az intézményekbe is ellátogatunk majd.

Az intézmények vezetői természetesen nagy örömmel fogadták a felajánlást, s mint azt Tóth Györgyné, a Dózsa iskola igazgatónője érdeklődésünkre elárulta, a pedagógus társadalom komoly veszélynek van kitéve a jelenlegi helyzetben, melyen csak megfelelő védekezéssel lehet enyhíteni. Ebben jelentenek számukra komoly segítséget a most átadott maszkok, melyek nagyon jól jönnek majd a pedagógusoknak, illetve a rászoruló gyermekeknek abban, hogy a Dózsa iskola továbbra is egy olyan egészséges iskola maradjon, amilyenek most.

Végh Zoltán felvételei

Mészárosné Libor Éva szerint ebben a járványos időszakban minden segédeszköz nagyon jól jön, nem is elsősorban nekik, hanem az ellátottjaik számára:

– Azt tapasztaljuk, amikor bejönnek hozzánk az emberek, hogy nagyon sokuknak nincsen maszkja, s több esetben a nekünk kell ezt biztosítani a számukra. Emellett kollégáim a hétvégén az Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából tartós élelmiszert gyűjtöttek, amelyből csomagokat fogunk összeállítani, s ezeknek a csomagoknak a részét képezik majd a röplabdázóktól kapott maszkok is, melyekért természetesen nagyon hálásak vagyunk.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.