Dunaújváros Hetilap

Ajándékokkal segítettek a vízilabdázók

spigott - 2020. december 21. 16:24

Ajándékcsomagokkal igyekeznek szebbé tenni a nehéz helyzetben lévő családok karácsonyát a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának tagjai.

A dunaújvárosi női vízilabdázók a jelenlegi nehéz helyzetben sem feledkeztek meg azokról, akik szerényebb körülmények között várják az ünnepeket. A DFVE vezetői és játékosai ezt már az elmúlt években is bizonyították, volt, hogy az Országos Cipősdoboz Akcióhoz csatlakoztak, majd a Boldog Délután Civilszervezet számára gyűjtöttek tartós élelmiszert szurkolóikkal közösen, két éve a Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozatos, hátrányos helyzetű gyermekeit ajándékozták meg, míg tavaly a Dunaújvárosi Óvoda harminc kisgyermekét lepték meg karácsony előtt.

A szép hagyomány idén is folytatódott, ugyanis ma késő délelőtt a dunaújvárosi Család- és Gyermekjóléti Szolgálatot is üzemeltető Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársait látogatták meg, s adták át tizenhét ajándékcsomagot Mészárosné Libor Ágnesnek, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetőjének, illetve Bella Évának, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetőjének.

Az ajándékok átadása után a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának játékosa, Szellák Csenge árulta el, mit jelent számukra ez az akció.

- Már több éve részesei vagyunk ennek az akciónak, nagyon sokat jelent számunkra, hogy ezeket a csomagokat óvodákba, valamint iskolákba is el tudjuk vinni, s ezzel egy kis boldogságot tudtunk ezzel okozni a nehéz helyzetben lévő családoknak és gyermekeknek. Ide most tizenhét ajándékcsomagot hoztunk, melyekben csoki, ceruzák, színezők, ilyen kis apróságok vannak, míg korábban hat csomagot adtunk le a Gárdonyi iskolában, ahol a halmozottan hátrányos gyermekeknek igyekeztünk segíteni.

Végh Zoltán felvételei

Meghatottan köszönte meg a csapat támogatását Bella Éva, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője is.

- Nagyon örülök annak, amikor azt látom, hogy ebben a nehéz helyzetben az emberek gondolnak egymásra, s oda tudnak figyelni arra, hogy mindenkinek jusson valami, s ezért is volt jó látni, hogy a teljes csapat eljött ma hozzánk. Mi körülbelül ötszáz családdal vagyunk kapcsolatban, nagyon sok rászoruló van, pláne, hogy a vírushelyzet miatt többen elveszítették munkájukat, így az asztalra, illetve a fa alá nagyon kevés ajándék kerül náluk. Vannak egyszülős, nagycsaládos ügyfeleink is, akik szintén a szegénységgel küzdenek, mindennapjaikat gyakorlatilag szegénységben élik le, s már név szerint meg is vannak, hogy kik kapják ezeket az ajándékokat.

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.