Három dunaújvárosi tornász utazik az Eb-re

doszerk - 2020. december 11. 7:30

Draskóczy Imre szövetségi kapitány kihirdette a női tornászok Mersinben, december 17-én kezdődő Európa-bajnokságán szereplő magyar női felnőtt és junior csapat névsorát.

Főoldali és belső kép forrása: MATSZ (Freschli József)

Mint arról a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapja beszámolt, a szakember döntése szerint a felnőtt válogatottat Bácskay Csenge (Postás SE), Kovács Zsófia, Makovits Mirtill (mindkettő Dunaferr SE), Schermann Bianka (MTK Budapest) és Székely Zója (Postás SE) alkotja. A junioroknál pedig Balázs Kíra (KSI), Béke Flóra (Postás SE), Mayer Gréta (Dunaferr SE), Peresztegi Nóra ( Postás SE ) és Szmirnov Anna (MTK Budapest) szerepel majd a kontinensviadalon.

A felnőttek esetében csapatverseny is lesz, ahol a selejtezőben öt sportolóból négy mehet fel a szerre, és a három legjobb eredmény számít. A csapatverseny hatos döntőjében öt tornászból három léphet a szerekhez, és mind a három eredmény számít. A felnőtt selejtező egyben kvalifikáció is a 8 fős szerenkénti finálékba, ahova országonként két tornász juthat be. Kovácsék az első csoportba kerültek, és gerendán kezdenek majd.

A junioroknál más lesz a menetrend. A selejtező (amely a felnőttekéhez hasonlóan 5-4-3-as rendszerben zajlik) eredménye alapján hirdetnek csapatsorrendet, valamint egyéni összetett végeredményt is. Emellett a kvalifikáció egyben selejtező is a 8 fős szerenkénti finálékba, ahova országonként két tornász kerülhet be. A juniorok a második csoportban versenyeznek, és felemáskorláton kezdik meg szereplésüket az Európa-bajnokságon. A nők december 12-én, szombaton indulnak Törökországba.

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány: - Összességében elmondható, hogy jól felkészültünk, több szólításunk is volt, emellett sok edzőtáborunk volt Tatán és a fővárosban is. Én akkor már boldog vagyok, ha mindenki a tudásához mérten teljesít, és megcsinálja a gyakorlatát. A csapat esetében a pillanatnyi forma dönt majd a versenyen, fontos, hogy ne maradjon bent rontott gyakorlat. Kovács Zsófi esetében, ha jól kijön a lépés, akkor felemáskorláton vagy gerendán összejöhet a döntő. A junioroknál Mayer Gréta és Balázs Kíra teljesítményére leszek kíváncsi. Szerencsére mindenki egészséges, csak Peresztegi Nórának van kisebb problémája a bokájával.

Részletes program (helyi idő szerint):

December 12. – Indulás 9.20, Liszt Ferenc repülőtér
December 15. 14:00-17:20 - felnőtt pódium edzés (magyarok 14:00-15:20)
December 16. 14:00-17:20 - junior pódium edzés (magyarok 16:00-17:20)
December 17. 14:45-18:25 - felnőtt selejtező (magyarok 14:45-16:25)
December 18. 14:00-18:00 - junior selejtező (magyarok 16:00-17:40)
December 19. 15:30-17:30 - felnőtt csapat döntő
December 20. 10:00-13:00 - junior szerenkénti döntő
15:00-18:00 - felnőtt szerenkénti döntő
December 21. – Érkezés: 19.25, Liszt Ferenc repülőtér

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.