Nem volt esély Kecskeméten

spigott - 2020. december 14. 20:32

A házigazda Kecskemét hét gólt szerezve tartotta otthon a három bajnoki pontot futsalosaink ellen.

A negyedik helyezett Kecskemét otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Az összecsapásnak egyértelműen a remek formában lévő hazaiak voltak az esélyesei, ám a közelmúltban alaposan megfiatalított dunaújvárosi alakulat bízott abban, hogy meg tudja nehezíteni ellenfele dolgát.

A vendéglátók ezt persze mindenképpen szerették volna elkerülni, ezért nagyon erősen kezdték a találkozót, s már az első percben megszerezték a vezetést Mánya Szabolcs találatával (1-0). A korán megszerzett előny nem kényelmesítette el a kecskemétieket, akik továbbra is nagy nyomás alatt tartották a dunaújvárosi kaput sőt, Dorogi balszerencsés öngóljával már a 3. megduplázták fórjukat (2-0). A második hazai találat után kezdett kijönni a szorításból együttesünk, ám elég volt egy kisebb megingás, s a 8. percben Nyeste már a harmadik hazai gólnak örülhetett, így igen korán eldőlni látszott a három pont sorsa (3-0). A mieink becsületére legyen mondva, hogy ennek ellenére sem adták fel a küzdelmet, ám hiába került helyzetbe Csányi, majd Dorogi és Bartha is, sajnos nem jött össze a szépítés. A félidő hajrájában a vendéglátók egyik legjobbja, Simic is megvillant, így a félidei szünetre már 4-0-s hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

Képek: DO-archív

A második húsz perc elején Schnierer helyzeténél kellett hárítania Tombácz kapusnak, majd a túloldalon megtette ugyanezt Cseresnyés is, aki Mánya, majd Scherban ziccerénél mutatott be bravúrt. Felváltva kerültek helyzetbe a kapuk, s bár egészen a 32. percig nem született újabb találat, Simic helyzeténél már Cseresnyés sem tudott segíteni (5-0). Miközben a mieink közül Csányi, Perjési, valamint Németh sem tudott túljárni a remek napot kifogó Tombácz eszén, a véghajrá előtt Ristic is bevette a dunaújvárosi kaput, így a 34. perctől már csak az lehetett a kérdés, hogy összejön-e a szépítés együttesünknek. Facskó József tanítványai mindent elkövettek ezért, ám hiába támadtak öt a négyben, Nyeste utolsó másodpercekben szerzett góljával a hazaiak örülhettek a 7-0-s sikert jelentő végeredménynek.

Kecskemét – Dunaferr DUE Dutrade FC 7-0 (4-0)

Gólszerzők: Simic 2, Nyeste 2, Mánya 1, Ristic 1, Dorogi (öngól)

Kecskemét: Tombácz – Ristic, Simic, Scherban, Mánya. Csere: Csákó, Móra, Nyeste, Récsei. Edző: Koós Károly.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Dorogi, Bartha, Németh L. Csere: Gergely (kapus), Schnierer J., Kovács K., Kovács B., Szili, Szabó, Slett, Garda. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.