Dunaújvárosban készülnek a felnőtt válogatottak

spigott - 2021. január 18. 12:00

A Nyers László Sportcsarnokban készül a közeljövő megméretéseire a magyar felnőtt női és férfi ökölvívó válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: boxing.hu

Hosszú, komoly szervezőmunka eredményeként eldőlt, hogy január 18-ától 22-éig a női felnőtt ökölvívó válogatott, míg 24-étől 29-éig a felnőtt férfi ökölvívó válogatott is Dunaújvárosban, a Nyers László Sportcsarnokban készül az előtte álló hazai és nemzetközi feladatokra. Óriási elismerést jelent ez a dunaújvárosi ökölvívóknak, árulta el érdeklődésünkre Sulák András, a Dunai Ökölvívó SE bokszolóinak szakmai vezetője, akinek nagyon régi álma teljesült azzal, hogy hozzájárulhatott a felnőtt válogatottak dunaújvárosi edzőtáborához.

- Mikor 2018 augusztusában elfoglaltuk a termet, már akkor egy olyan bázist szerettem volna kialakítani Dunaújvárosban, mely képes arra, hogy az utánpótlás, vagy a felnőtt válogatott táboroztatását egész évben, vagy időszakosan meg tudja oldani. Minden évnek úgy futottam neki, hogy próbáltam a DÖSE és a szövetség közti együttműködést erősíteni, s most úgy tűnik, hogy ez el is érte a célját, mert január elején az új szövetségi vezetés megkeresett, hogy megnéznék az edzőtermet, mert elgondolkoztak azon, hogy lehozzák Dunaújvárosba a válogatottakat, mert hallották, hogy nagyon jó körülmények között készülhetnének nálunk. Január 8-án lejött Dunaújvárosba Bertók Róbert szövetségi kapitány, hogy személyesen is felmérje a terepet, s mivel a teremtől és a szállástól is le volt nyűgözve, ezért múlt hét csütörtökön virtuálisan egymás tenyerébe is csaptunk, amivel végleg eldőlt, hogy több mint húsz év után, ha egyelőre csak ideiglenesen és rövid időre is, de átrakja a bázisát a felnőtt ökölvívó válogatott Dunaújvárosba.

Sulák András (szemben) számára is óriási büszkeséget jelent a magyar válogatott dunaújvárosi látogatása! (Kép: DO-archív)

Ez természetesen hatalmas örömöt és büszkeséget jelent számunkra, s mindent el fogunk követni azért, hogy nemzeti csapataink jól érezzék magukat nálunk, s természetesen a célunk az, hogy ez az együttműködés hosszabb távon is gyümölcsöző maradjon. Szintén nagyon jó hír számunkra, hogy január 26-ától egészen február 8-áig az algériai felnőtt ökölvívó válogatott is nálunk fog edzőtáborozni. Ők a magyar csapathoz hasonlóan a Bocskai István Emlékversenyre készülnek, mely tökéletes lehetőséget jelent a válogatottaknak abban, hogy felmérjék erejüket a közelgő olimpiai kvalifikációs versenyek előtt.

Sulák Andrástól megtudtuk még, hogy nagy valószínűséggel mindkét nemzeti együttesünkhöz érkezik majd egy külföldi válogatott is. A vírushelyzet miatt azonban még sok a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy pontosan kik és mikor csatlakozhatnak majd a magyar csapathoz, ám ahogy ezt is sikerült tisztázni, úgy természetesen arról is beszámolunk majd a sportág helyi szerelmeseinek.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.