Kézilabda: egy oda, egy ide

spigott - 2021. január 20. 7:30

A DKKA serdülő kézilabdázói nyertek, az ifjúságiak viszont vereséget szenvedtek az Érd ellen lejátszott korosztályos bajnoki találkozón.

Idegenben, Érden folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági leány kézilabda csapata. Mivel a serdülők összecsapása előtt a házigazdák és a mieink is tíz-tíz szerzett ponttal álltak a tabellán, így izgalmas, nagy csatára számíthattak fiataljaink. A találkozó első félideje maximálisan igazolta is az előzetes várakozásokat, mert a játékrész elején a mieink, míg az első negyed órát követően a házigazdák örülhettek egy-kétgólos előnynek. Guricsné Horváth Beáta tanítványai ráadásul hiába fordítottak a 19. percben, a véghajrában hosszú ideig nem tudtak gólt szerezni, így a szünetre 12-12-es döntetlennel vonultak a csapatok. A térfélcsere után egyszer még magához ragadta az előnyt a házigazda, ám a támadásban és védekezésben is feljavuló dunaújvárosiak gyorsan fordítottak, majd vezetésüket fokozatosan növelve 24-19-es sikert aratva jöttek fel a tabella negyedik helyére.

Képek: DKKA-archív

A korosztályos pontvadászatban kilencedik helyen álló ifjúságiak sem néztek könnyű meccs elé a hetedik érdiek ellen. Kovács István együttese azonban kiválóan kezdet a találkozót, ám hiába lépett meg hamar ellenfelétől, az érdiek négygólos hátrányból is egalizáltak, majd fordítottak, s a félidei pihenőhöz érve már a házigazdák álltak közelebb a sikerhez (17-15). A második felvonásban hol a vendéglátók, hol a mieink harcoltak ki maguknak minimális előnyt, de az utolsó perceket az Érd bírta jobban idegekkel, s az utolsó két percben szerzett két találattal végül 32-30-as győzelmet aratott a DKKA fiataljai ellen.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság
Érd – DKKA 19-24
(12-12)
A DKKA gólszerzői: Graffy 8, Szabó 6, Dobos 2, Kiss 2, Wéber 1, Kövecses 1, Bankó 1, Gajdos 1, Bereczki 1, Kovács 1.

Ifjúsági bajnokság
Érd – DKKA 32-30 (17-15)
A DKKA gólszerzői: Takács 10, Fodor 7, Husti 5, Galkó 3, Sztanó 2, Matucza 2, Keresztes 1.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.