Kijutott az olimpiára a női vízilabda válogatott!

spigott - 2021. január 23. 21:31

A házigazda olaszok elleni magabiztos, 13-10-es győzelemmel biztosította helyét az tokiói olimpián a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott!

A franciák elleni könnyed sikert követően az utóbbi évek egyik legfontosabb meccse várt a magyar női vízilabda válogatottra a trieszti olimpiai selejtező elődöntőjében. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Magyari Aldával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat ugyanis ma este nyolc órától a házigazda olaszok elleni elődöntővel folytatta a sorozat küzdelmeit, méghozzá annak tudatában, hogy győzelem esetén biztosítja helyét a tokiói olimpián.

Az óriási tét szerencsére nem nyomta agyon válogatottunk tagjait, akik elszántan, és szerencsére nagyon hatékonyan vágtak neki az összecsapásnak, mert Szilágyi vezető találata után Magyari védéseivel, valamint Keszthelyi két remek góljával már a 3. percben 3-0-s magyar fórt mutatott az eredményjelző. A folytatásra összekapta védekezését az olasz csapat is, mely azonban hiába törte meg hosszú gólcsendjét a 8. percben, az első szünetre így is a mieink vonulhattak kétfás fórral (3-1). Bíró Attila együttese a második felvonást is kiválóan kezdte, Magyari ötméterest védett, míg a túloldalon Szücs és Illés is betalált, így a 12. percben már négy góllal álltunk jobban a görcsösen játszó házigazdáknál (5-1). Azért idővel az olaszok is egyre jobban belejöttek a játékba, de a második negyed hajrájában lőtt két góljuk is csak arra volt elég, hogy megfelezzék hátrányukat (5-3).

Keszthelyi Rita tarthatatlan volt az olaszok ellen! (Képek: MVLSZ-archív)

A harmadik nyolc perc elején ismét Keszthelyi villant, de előbb Tabani, majd Marletta tett arról, hogy ne nyugodhassunk meg, hiszen 6-5-nél újra teljesen nyílt lett a meccs. A mieinket azonban nem törte meg az olaszok felzárkózása, mert Parkes és Szilágyi emberelőnyből lőtt pontosan, majd a játékrész hajrájában Keszthelyi értékesített egy ziccert Szilágyi labdaszerzése után, így az utolsó etapnak 9-7-os vezetésről vágott neki válogatottunk. Mely ezt a játékrészt is egy bravúros Keszthelyi-bombával nyitotta, s bár erre még volt válasza a vendéglátóknak, mikor a negyed derekán előbb Leimeter és Illés is betalált, végleg eldőlni látszott a mérkőzés (12-8). Az olaszoknak ekkor már kockáztatniuk kellett, de a mieink rendkívül taktikus játékkal három gólt megőriztek előnyükből, s végül 13-10-es győzelemmel jutottak be az olimpiai selejtező holnapi döntőjébe, ám ami ennél is fontosabb, mai sikerükkel biztosították helyüket a tokiói ötkarikás játékok mezőnyében.

Magyarország-Olaszország 13-10 (3-1, 2-2, 4-4, 4-3)
A magyar válogatott gólszerzői: Keszthelyi 6, Szilágyi 2, Illés 2, Szücs 1, Parkes 1, Leimeter 1.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.