Könnyed sikerrel a négy közé

spigott - 2021. január 22. 17:08

Bejutott a trieszti olimpiai selejtező legjobb négy csapata közé a magyar női vízilabda válogatott, mely simán, 20-7-re nyert a franciák ellen ma délután.

Mivel a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott tegnap kikapott a görögöktől, így csoportja második helyén jutott tovább a trieszti olimpiai selejtező negyeddöntőjébe, ahol ma délután négy órától a francia válogatott várt Bíró Attila együttesére.

Az összecsapás esélyeseinek egyértelműen a mieink számítottak, s válogatottunk szerencsére ennek megfelelően is vágott neki a találkozónak, s mivel bő három perc alatt négyszer is mattolni tudta ellenfelét, úgy is tűnt, hogy nem nagyon kell izgulnunk a folytatásban. A franciák azonban nem akarták olcsón adni magukat, keményítettek védekezésükön, majd az első negyed hajrájában kétszer is bevették Magyari Alda kapuját, így az első szünetig megfelezték hátrányukat. A második etap elején előbb Garda, majd Gurisatti értékesített egy-egy büntetőt, visszaállítva ezzel a két gárda közti korábbi különbséget, s bár erre még volt válasza az ellenfélnek, Rybanska találata után magabiztos, 7-3-as fórból várhattuk a harmadik etapot.

Képek forrása: MOB

A térfélcsere után végleg eldöntötte a mérkőzést válogatottunk, mely Illés duplájával lépett meg hat találattal ellenfelétől, s bármivel is próbálkoztak a franciák, a magyar csapat a játék minden elemében jobb volt ellenfelénél, így Keszthelyi és Leimeter góljait követően már 12-5-ös vezetésnek örülhetett a szakvezetés. Az utolsó nyolc percre már semmi izgalom nem maradt, ám ez nem jelentette azt, hogy a mieink visszavettek volna a tempóból sőt, a záró negyedet is simán megnyerve arattak könnyed, 20-7-es győzelmet, amivel bejutottak a legjobb négy közé, s szombaton az olaszok ellen harcolhatják ki az olimpiai kvótát.

Franciaország – Magyarország 7-20 (2-4, 1-3, 2-5, 2-8)
A magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Illés 3, Szilágyi 2, Gurisatti 2, Leimeter 2, Rybanska 2, Garda 2, Vályi 1, Szücs 1.

(Főoldali kép forrása: federnouto.it/Andrea Staccioli/DBM)

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.