Nem hibáztak a fiatalok

spigott - 2021. január 21. 7:30

A DKKA serdülő és ifjúsági leány kézilabda csapata is itthon tartotta a pontokat a Szent István SE elleni bajnoki találkozókon.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA

A Szent István SE elleni hazai összecsapásokkal folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit szerdán a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági együttese. Előbbiek a tabella negyedik helyéről várták az utolsó előtti fővárosiak elleni összecsapást, s bár a vendégek az első negyed órában még jól tartották magukat, a játékrész második felében egyre nagyobb fölénybe kerültek Guricsné Horváth Beáta tanítványai, s a félidei szünetre már 18-13-as előnnyel vonulhattak fiataljaink. A térfélcsere után óriásit javult a mieink védekezése, a második huszonöt percben mindössze hét gólt kaptak a Kohász kézilabdázói, így előnyüket fokozatosan növelve végül kiütéses, 36-20-as sikerrel tartották itthon a bajnoki pontokat, s jöttek fel ezzel a nyugati Csoport harmadik helyére.

Az ifjúságiak szintén győzelmi reményekkel vágtak neki újabb bajnokijuknak, s az első tíz percet követően már négy góllal álltak jobban ellenfelüknél (8-4). A folytatás hullámzó játékot hozott, hol a mieink, hol a fővárosiak tudtak produkálni egy erősebb sorozatot, de pihenőre így is 19-15-ös hazai fórral mehettek a csapatok. A második felvonás nagy része nem hozott túl sok izgalmat, mert kézilabdázóink magabiztosan tartottak öt-hatgólos előnyüket, s ugyan az utolsó három percet 4-0-ra a vendégek nyerték, Kovács István együttese így is nyerni tudott (33-31), s a tabella kilencedik helyéről várhatja a pontvadászat jövő heti folytatását

Eredmények, gólszerzők

Serdülő bajnokság
DKKA – Szent István SE 36-20
(18-13)
A DKKA gólszerzői: Szabó 6, Graffy 6, Gajdos 5, Wéber 3, Bankó 3, Kiss 3, Balogh 2, Varga 2, Bereczki 2, Dobos 1, Kövecses 1, Kovács 1, Agócs 1.

Ifjúsági bajnokság
DKKA – Szent István SE 33-31
(18-14)
A DKKA gólszerzői: Pál 6, Matucza 6, Varjas 5, Kecskés 4, Sztanó 4, Agócs 3, Kovács 2, Keresztes 1, Papp 1, Ujházi 1.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.