Továbbra is hibátlanul

spigott - 2021. január 16. 12:36

Nem okozott gondot a Pénzügyőr legyőzése a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának a Liga Kupa fővárosi összecsapásán.

A Pénzügyőr vendégeként folytatta a Liga Kupa küzdelmeit ma délelőtt tizenegy órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Vágó Attila tanítványai a hazai 29-18-as siker után esélyesként várták a két gárda újabb összecsapását, bár azzal is tisztában volt mindenki, hogy a házigazdák mindent el fognak követni a bravúros eredmény eléréséért.

A nyitány azonban kézilabdázóink számára alakult jobban, ugyanis hiába szerzett gyorsan vezetést a Pénzügyőr, erre három találattal válaszoltak kézilabdázóink, akik Ferenczy góljaimnak is köszönhetően a 9. percben már 7-3-ra vezettek. A vendéglátók nem akartak leszakadni, Tóth és Mayer révén megfelezték hátrányukat, ám erre egy újabb 3-0-s etappal válaszoltak a mieink, így a játékrész derekához közeledve már 10-5-re vezetett a Kohász. Ekkor sem sikerült azonban még megtörni az ellenfelet, mely a 20. percig tartotta három-négygólos hátrányát, de a félidő hajrájában már egyértelműen az történt a pályán, amit a Kohász eltervezett, így az utolsó hét percet 5-1-re megnyerő akadémisták magabiztos, 19-11-es fórral vonulhattak a pihenőre.

Képek: DKKA-archív

A fölényes vezetés ellenére nem kényelmesedtek el kézilabdázóink a térfélcserét követően, s egymás után három gólt szerezve indították a második felvonást (11-22). Ekkor már jobbára fiatal játékosainak adott lehetőséget Vágó Attila, s bár a különbség nem nőtt úgy a csapatok között, mint az első harminc percben, így is tartotta 11-12 gólos előnyét akadémiánk még annak ellenére is, hogy sorozatban négy kiállítást is begyűjtöttek a mieink (16-27). A találkozó véghajrájához közeledve egyre inkább felpuhult együttesünk védekezése, s ezt gólokkal büntette a házigazda, ám a túloldalon Takács, Husti, Fodor és Matucza is rendre megtalálta az utat a fővárosiak kapujáig, így az utolsó percek sem hoztak izgalmat, s a DKKA végül sima 35-25-ös győzelemmel őrizte meg hibátlan mérlegét a sorozatban.

Pénzügyőr SE – DKKA 25-35 (11-19)

A DKKA gólszerzői: Horváth 6, Fodor 5, Ferenczy 4, Takács 3, Kazai 3, Román 3, Barján 2, Szalai 2, Husti 2, Mihály 1, Bulath 1, Matucza 1, Moutsogianni 1, Nick 1.

A rovat további hírei: Sport

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.