Vereség a görögöktől

spigott - 2021. január 21. 15:07

Nem bírt a görögök remek védekezésével a magyar női vízilabda válogatott, mely a második helyen fejezte be a trieszti olimpiai kvalifikációs torna csoportküzdelmeit.

Kép: MOB

Az izraeliek és a kazahok fölényes legyőzése után már egy lényegesen nehezebb ellenfél várt a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatottra, mely délután kettő órától a rendkívül erős görög csapat ellen ugrott medencébe a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Bár a továbbjutás szempontjából komoly tétje nem volt a meccsnek, a mieink természetesen a siker reményében ugrottak medencébe, s ahogy azt reméltük, Szűcs Gabriella találatával hamar meg is szerezték a vezetést. A folytatás azonban lényegesen nehezebben alakult, mert a kiválóan védekező görögök előbb egalizáltak, majd a mindössze két találatot hozó első negyed után a vezetést is átvették 9. percben,. Erre ugyan Vályi Vanda révén még volt válasza Bíró Attila tanítványainak, ám a félidőből hátralévő időben már nem sikerült bevenni az ellenfél kapuját. Ugyan a mieink védekezésére sem lehetett panasza a szakvezetésnek, Tsoukala büntetőjével mégis a görögök szereztek vezetést, s mivel minimális fórjukat a nagyszünetig megőrizték, így vetélytársunk várhatta előnyből a második félidőt (2-3).

Sajnos a harmadik negyed sem úgy alakult, ahogy a mieink elképzelték, mert a görögök védelme továbbra is rendre megoldhatatlan feladat elé állította vízilabdázóinkat, s mivel az ellenfél a magyar kapu előtt is pontosabb volt, így a 20. percben már 5-2-re vezetett. Hiába szépített az álláson Illés, erre is volt válasza vetélytársunknak, mely a negyedik felvonás elején már négygólosra növelte vezetését (3-7). Gurisatti Gréta góljával csökkentette ugyan hátrányát együttesünk, ám a görögök az utolsó négy percben már biztosan őrizték előnyüket, s végül összességében magabiztos, 8-5-ös sikert aratva szerezték meg a csoport első helyét. Ez egyben azt is jelentette, hogy vízilabdázónk a második helyen végeztek a csoportküzdelmek végén, így holnap délután négy órától a franciákkal küzdhetnek meg az elődöntőbe jutásért.

Magyarország – Görögország 5-8 (1-1, 1-2, 1-3, 2-2)
A magyar csapat gólszerzői: Vályi 1, Gurisatti 1, Szűcs 1, Keszthelyi 1, Illés 1.

(Főoldali kép forrása: MTI/Illyés Tibor)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.