A végén lett biztos a siker

spigott - 2021. február 8. 17:25

Háromgólos győzelemmel kezdte meg a bajnokság középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es csapata.

Azok után, hogy a harmadik helyen végzett az alapszakaszban, a DEAC elleni hazai összecsapással kezdte meg a junior bajnokság középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es csapata. A DAB fiataljai nem a legjobban kezdték a találkozót, ugyanis már a 4. percben hátrányba kerültek, majd miután a vendégek a 12. percben is bevették a hazai kaput, már 2-0-s debreceni előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatás azért szebben alakult, mert a 15. percben Somogyi, majd két perccel a szünet előtt Pinczés is feliratkozott a gólszerzők közé, így az első pihenőre 2-2-es állással vonultak a felek.

Képek forrása: Utánpótlás Sportfotó

A második felvonásból bő hat perc telt el, mikor Pinczés Olivér már a második góljának örülhetett, de ezúttal a vendégek tudtak újítani, s a 35. percben Kovács révén kiegyenlítettek (3-3). A harmadik húsz perc rengeteg kiállítást hozott, de emberelőnyös találat mindössze egyetlen született: az 55. perc elején Kis Bence révén ismét magához ragadta az előnyt a DAB (4-3). Az összecsapás véghajrájában előbb Tamás István biztosította be a mieink sikerét, majd fél perccel a lefújás előtt Jakabfy Sámuel adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek, így az Acélbikák juniorjai 6-3-s sikerrel tartották itthon a pontokat, s várhatják a második helyről a középszakasz B-csoportjának pénteki folytatását a Győr ellen.

U21-es bajnokság középszakasz B-csoport

DAB – DEAC 6-3 (2-2, 1-1, 3-0)

DAB: Sztojnov – Ambrus, Jakabfy Cs., Pinczés 2 (1), Subotic (1), Tamás 1 (2) – Gebei B., Jakabfy S. 1 (1), Barna, Gulácsi (1), Somogyi 1 (2) – Benke, Jadlószki, Kis 1, Wolf. Edző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.