Csoportelső akadémisták

spigott - 2021. február 9. 7:31

Veretlenül nyerte meg az U21-es bajnokság Nyugati Csoportjának küzdelmeit a DSE Röplabda Akadémia junior együttese.

Kép: DO-archív

Ötödik mérkőzését játszotta az elmúlt napokban a DSE Röplabda Akadémia junior csapata az U21-es bajnokság Nyugati Csoportjában. Kövessy Balázs tanítványai a tabella utolsó előtti helyén álló MÁV Előre gárdáját látták vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, s mivel az összecsapás előtt a mieink négy veretlenül megvívott meccsel a hátuk mögött álltak csoportjuk élén, így ezúttal is csak a győzelem volt az elfogadható a dunaújvárosi fiataloktól.

Ambrus Balázsék ennek megfelelően vágtak is neki a találkozónak, s bár az első játszmában sokáig tartani tudta magát a székesfehérvári alakulat, a szett véghajrájában már biztosnak tűnő előnynek örülhettek a mieink, akik végül 25-21-re behúzták a nyitó játékot. A második felvonásban sem sokat változott a játék képe: a vendégek sokáig ott loholtak a DSE nyomában, de az utolsó pontoknál ismét a Kövessy-csapat koncentrált jobban, s 25-20-as részsikerrel lépett nagyot a remélt győzelem felé.

A harmadik, s egyben utolsó játszmában már elmaradt a nagy csata, mert a dunaújvárosiak biztos vezetésre tettek szert, s előnyüket fokozatosan növelve nyerték meg a szettet, s ezzel együtt a mérkőzést is, így öt találkozóból aratott öt sikerrel szerezték meg az alapszakasz Nyugati Csoportjának első helyét (25-11).

DSE Röplabda Akadémia – MÁV Előre RA 3-0 (21, 20, 11)

DSE Röplabda Akadémia: Dulcz, Lombos, Juhász, Ambrus, Vicsik, Majoros, Tajti, Balázs, Kecskeméti, Herceg, Tamási, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Kövessy Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.