ISD Dunaferr Zrt.: folyamatos működés a járvány idején is!

Öcaline - 2021. március 25. 18:58

Sajnos a COVID-19 világjárvány a Dunaferrt sem kerüli el, az országos tendenciával azonos arányban emelkednek a megbetegedések. De a gyárnak működnie kell!

A folyamatos működés alapkövetelmény az ISD Dunaferr Zrt. esetében, aligha véletlen, hogy a vállalatvezetés mindent megtesz a termelés biztosítása érdekében, hangsúlyozta érdeklődésünkre Borbély Attila biztonsági és védelmi igazgató:
– A járvány kitörése óta számtalan intézkedéssel igyekszünk meggátolni a betegség terjedését. Elrendeltük a belépések korlátozását, a belépéskor történő testhőmérséklet mérést, új eljárásrendet vezettünk be az üzemi mentőszolgálatnál, növeltük a fertőtlenítő takarítások számát, szigorú maszkhasználati szabályokat vezettünk be, veszélyhelyzeti tartózkodót hoztunk létre, ózongenerátoros fertőtlenítéseket végzünk. Azonban ezen erőfeszítések is csak akkor vezetnek eredményre, ha a munkavállalók is együttműködnek – ezúton is köszönöm a kollégáknak hogy betartják és teljesítik az előírásokat, hiszen ezeket a szabályokat mindannyiunk védelme érdekében vezettük be!
A védelmi igazgató elárulta: a Dunaferrt még nem jelölték a létfontosságú rendszerelemek sorában, de lévén folyamatosan működő, veszélyes anyagokkal és technológiával működtetett nagyvállalat, kiemelten fontos a biztonságos működés. A vállalatcsoport a múlt héten írásban megkereste az illetékes szerveket azzal  a tervvel, hogy a Dunaferr vállalja a területén egy oltópont létesítését. A kezdeményezés melletti legfőbb érv, hogy a termelés nélkülözhetetlen feltétele a megbízhatóan rendelkezésre álló, speciális tudással rendelkező humán erőforrás. A járvány időszakában különös figyelmet és szervezést igényel a szükséges munkaerő biztosítása, ezért nagy hangsúlyt kap a megelőző tevékenység, emelte ki a DO érdeklődésére Borbély Attila:
– Készek vagyunk arra, hogy amennyiben az kormányzati elképzelésekkel összeegyeztethető és beleilleszthető az oltások beadásának rendszerébe, oltópontot létesítsünk, és biztosítsuk ennek feltételeit. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg még nem áll rendelkezésre korlátlanul az oltóanyag, de szeretnénk felkészülni arra az eshetőségre is, hogy a jelenlegi oltópontok bármelyikén megmaradó, esetlegesen el nem oltott vakcinák beadását a kormányzati követelményeknek megfelelő módon elvégezhessük. Ennek helyszínét és egészségügyi személyzetét is biztosítjuk!

(Fotó: Németh Zsolt)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Ukrán céggel tárgyalt az Orbán-kormány a Dunaferr jövőjéről

Ukrán céggel tárgyalt az Orbán-kormány a Dunaferr jövőjéről

2023. feb. 03.

A Népszava értesülései szerint a Metinvest két stratégiai vezetője folytatott tárgyalásokat a gazdaságfejlesztési tárca iparpolitikáért felelős államtitkárával. 

Több kérő is látszik a vasgyár körül – az állam nincs köztük

Több kérő is látszik a vasgyár körül – az állam nincs köztük

2023. jan. 20.

December végén érkezett a hír, hogy egy újabb rendeletmódosítással azonnal elrendelhető a Dunaferr felszámolása. A nagy múltú cégnél azóta a felszámoló irányít, a várva várt befektetőről azonban egyelőre keveset tudni, pedig nélküle nem lehet megoldani a helyzetet. 

A Metinvest is a radaron – új kérő a Dunaferrért?

A Metinvest is a radaron – új kérő a Dunaferrért?

2023. jan. 10.

Miközben a vállalatcsoport "őrlángon" üzemel és javában tart a felszámolás, a sokat emlegetett angol Liberty mellett egy másik, még komolyabb acélpiaci szereplő is versenybe szállt a Dunaferr tulajdonlásáért, értesült a DO.

Portfolio: a támadások hozták nehéz helyzetbe a Dunaferrt

Portfolio: a támadások hozták nehéz helyzetbe a Dunaferrt

2022. dec. 06.

Exkluzív interjút adott az ISD Dunaferr Zrt. helyzetéről a Portfolio.hu gazdasági portálnak Sevcsik Mónika; a vállalatcsoport RMS és HR igazgatója szerint a Dunaferrt ért támadások bizonytalanították el a partnereket – a jelen a túlélésről és az újraindulás feltételeinek megteremtéséről szól, állítja.

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

2022. dec. 02.

A menedzsment azért tartotta fontosnak a válaszadást, mert a gazdasági portál szerint a vállalatcsoport kapuin belül megkezdődött az üzemek biztonságos lekapcsolásának előkészítése.

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

2022. nov. 24.

Nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport partnereinek írt tájékoztató levelet az ISD Dunaferr Zrt. – a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük a DO-hoz is eljuttatott, Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes  és dr. Nagy Péter ügyvéd jegyezte dokumentumot!

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

2022. nov. 21.

Szabálytalan közgyűléssel, alaptalan nyilatkozatokkal tesznek próbát a cégfoglalásra az ISD Dunaferr Zrt.-t támadó körök, áll a vállalatcsoport friss közleményében. Betűhív közlés.