Nem volt esély a Fradi ellen

spigott - 2021. április 10. 7:33

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a Ferencváros futsal csapata a Dunaferr DUE Dutrade FC elleni alsóházi találkozón.

Hazai környezetben, a Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta a bajnoki alsóház küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata pénteken este hét órától. Az összecsapásnak egyértelműen a fővárosiak voltak az esélyesei, s mivel a zöld-fehérek ennek szellemében is kezdtek, már a második percben megszerezték a vezetést Rábold bombagóljával. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, itt is, ott is akadtak lehetőségek, de a félidő feléig csak a faultokat gyűjtötték a csapatok.

Az első felvonás derekától viszont pontosított játékán a Fradi, míg a mieink védelme ki-kihagyott, s ezt könyörtelenül kihasználták a vendégek, akik közül Öreglaki és Fekete is bevette Cseresnyés kapuját, így muszáj volt időt kérnie Facskó Józsefnek (0-3). Ez sem hozta meg sajnos a kívánt hatást, mert a játékrész hajrájában a harmadik volt dunaújvárosi, Östör is betalált, s hogy a mieink kedve még rosszabb legyen, arról Fekete gondoskodott, így a szünetre már 0-5-ös állással vonultak a felek.

Végh Zoltán felvételei

A második etapot jobban kezdte együttesünk, s Németh László találatával hamar sikerült is szépítenie, ám ennél közelebb nem jutottak ellenfelükhöz, mert a fővárosiak Büki révén visszaállították a két gárda közti korábbi különbséget (1-6). A vendégek ekkor sem álltak le a gólgyártással, Rábold, majd Fekete lőtt könnyen a hálóba, s hiába talált be a túloldalon Kovács is, az utolsó percekben Büki kétszer, míg öreglaki egyszer büntette a dunaújvárosi védelem kihagyásait, így a Fradi végül nagyon sima, 11-2-es sikerrel távozott a sportcsarnokból.

Dunaferr DUE Dutrade FC – FTC-Fischer Klíma 2-11 (0-5)

Gólszerzők: Németh 1, Kovács 1, illetve: Büki 3, Fekete 3, Rábold 2, Öreglaki 2, Östör 1.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Csányi, Boldizsár, Dorogi, Németh. Csere: Bán (kapus), Váradi, Kovács, Garda, Szabó, Kürti, Bartha. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.