Szülők, figyelem! Április 23-ig lesz lehetőség az óvodai beíratásokra!

Kölesdi Fanni - 2021. április 17. 14:52

Idén a megszokotthoz képest jóval kevesebb a beíratottak száma az április elején lezárt mutatók szerint a Dunaújvárosi Óvodába, ezért a határidő meghosszabbításáról döntöttek!

Mint azt Gyenes Éva  óvodavezető hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy legkésőbb április 23-ig pótolják a szülők a jelentkezést, mert ezután már nem lesz lehetőség referencia sorrend megjelölésére, és abba az intézménybe nyer majd felvételt a gyermek, ahol hely marad:
– Nagyon fontos lenne, hogy azok a szülők, akik még nem éltek a beíratás lehetőségével, tegyék meg, mert bizonyos városrészekben sokkal több a kisgyerek, vagyis 100 százalékosan feltöltjük azokat az óvodákat, és előfordulhat, hogy hiába szeretné abba az óvodába íratni a csemetét a szülő, már nem lesz hely, így másik intézménybe kerül. Meghosszabbítottuk a határidőt, április 23-ig pótolhatják a szülők a beíratást.
A Barta Endre alpolgármesterrel történt egyeztetés során az óvodavezető kiemelte, a pandémia miatt idén is csak online tájékozódhatnak a szülők az óvodákról:
–  A járványügyi helyzet okozta szigorítások miatt intézményeinkről csak az interneten keresztül tájékozódhatnak a szülő. Korábban az volt a bevett szokás, hogy a szülők a beíratás előtti időszakban személyesen tekinthetik meg az általuk preferált intézményeket, megismerkedhetnek az óvónőkkel, és ezáltal könnyebb az óvoda kiválasztása. Idén azonban – akárcsak tavaly – a pandémia miatt ez elmarad.
A tanácskozáson elhangzott: frissítették a Dunaújvárosi Óvoda honlapját, ahol mind a 12 tagintézmény rövid ismertetője és programja megtalálható, segítséget nyújtva ezzel a szülőknek a választásban. Mindezek mellett a beiratkozáshoz szükséges adatlapot is itt találják meg a hozzátartozók – a kitöltés után a szülők aláírva, beszkennelve elküldhetik a beiratasovoda@gmail.com e-mail címre, vagy papíralapon az erre a célra a Lilla közi intézményben kihelyezett gyűjtődobozba is bedobhatják azt április 23-ig, nyitvatartási időben. Ugyanitt a portán felvehetőek a kinyomtatott dokumentumok, ha esetleg valaki nem jutna informatikai felülethez –részletezte a jelentkezés menetét Gyenes Józsefné.
Az intézményvezető kiemelte még, hogy a szülőknek az adatlapon három óvodát kötelező megjelölniük. Arra kéri őket, hogy azt a három óvodát jelöljék meg, ahová szívesen íratnák be a gyerkőcüket:
– Igencsak összetett, hogy egy gyermek melyik óvodába kerül, hiszen sok szempontot figyelembe kell venniük a szülőknek. Ilyen például az, hogy az adott óvoda milyen távolságra helyezkedik el a lakóhelytől, vagy éppen a szülő munkahelyétől.
Barta Endre alpolgármester a beíratások meghosszabbításáról szóló egyeztetésen elmondta: bízik abban, hogy a szülők együttműködésének köszönhetően az óvodai beíratások zökkenőmentesen zajlanak.

A Dunaújvárosi Óvoda 12 tagóvodájáról, a körzethatárokról és a beíratás menetéről további részleteket a hivatalos oldalon találhatnak az érdeklődők – a közvetlen elérhetőség itt!

Dunaújvárosi Óvoda – hivatalos portál (katt) >>

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV : készségfejlesztés a Móriczban

DSTV : készségfejlesztés a Móriczban

2021. okt. 27.

Rendhagyó bemutató órába enged bepillantást a DSTV összeállítása. A Móricz iskola nebulói sok-sok játékkal fűzerezett készségfejlesztő foglalkozáson vehettek részt. Hangkép.
 

Képezze magát a Pannon kínálta lehetőségeket kihasználva!

Képezze magát a Pannon kínálta lehetőségeket kihasználva!

2021. okt. 27.

Érdemes jelentkezni a Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium novemberben kezdődő képzéseire! (X)

DSTV: mozgalmas és színes Gárdonyi gála

DSTV: mozgalmas és színes Gárdonyi gála

2021. okt. 23.

Gálával ünnepelt a Gárdonyi iskola, derül ki a DSTV összeálíltásából. A tánc tagozatára méltán büszke intézmény ugyan 41 éve bontott zászlót, de a korábbi korlátozások miatt a fennállása 40. jubileumára is emlékezett a Kultik Moziban rendezett eseményen. Hangkép.

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

2021. okt. 21.

A hagyományostól eltérő módon, de hagyományos programként ismét Nyílt napot szervez a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma október 22-én, pénteken, 15 órakor az intézmény udvarán. (X)

Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

2021. okt. 15.

Új elemmel bővítette népszerű programját, idén pedagógusok pályázatait várja a Hankook Tire november 2-ig. Újra itt a HOPP – katt a részletekért! (X)

Vasvári 70: aszfalton az iskolatörténet (galériával)

Vasvári 70: aszfalton az iskolatörténet (galériával)

2021. okt. 12.

Remek akcióval ért véget a jubileumi Vasvári-hét: az idén 70 éves születésnapját ünneplő intézmény diákjai aszfaltrajzokon emlékeztek és emlékeztettek az évfordulóra.

Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

2021. okt. 11.

Két rangos elismerést is kivívott az intézmény, ezúttal ráadásul nem az ének-zene frontján: a Móricz udvarára telepített iskolakert lett díjazott egy országos erőpróbán. Gratulálunk a diadalhoz!