Szülők, figyelem! Április 23-ig lesz lehetőség az óvodai beíratásokra!

Kölesdi Fanni - 2021. április 17. 14:52

Idén a megszokotthoz képest jóval kevesebb a beíratottak száma az április elején lezárt mutatók szerint a Dunaújvárosi Óvodába, ezért a határidő meghosszabbításáról döntöttek!

Mint azt Gyenes Éva  óvodavezető hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy legkésőbb április 23-ig pótolják a szülők a jelentkezést, mert ezután már nem lesz lehetőség referencia sorrend megjelölésére, és abba az intézménybe nyer majd felvételt a gyermek, ahol hely marad:
– Nagyon fontos lenne, hogy azok a szülők, akik még nem éltek a beíratás lehetőségével, tegyék meg, mert bizonyos városrészekben sokkal több a kisgyerek, vagyis 100 százalékosan feltöltjük azokat az óvodákat, és előfordulhat, hogy hiába szeretné abba az óvodába íratni a csemetét a szülő, már nem lesz hely, így másik intézménybe kerül. Meghosszabbítottuk a határidőt, április 23-ig pótolhatják a szülők a beíratást.
A Barta Endre alpolgármesterrel történt egyeztetés során az óvodavezető kiemelte, a pandémia miatt idén is csak online tájékozódhatnak a szülők az óvodákról:
–  A járványügyi helyzet okozta szigorítások miatt intézményeinkről csak az interneten keresztül tájékozódhatnak a szülő. Korábban az volt a bevett szokás, hogy a szülők a beíratás előtti időszakban személyesen tekinthetik meg az általuk preferált intézményeket, megismerkedhetnek az óvónőkkel, és ezáltal könnyebb az óvoda kiválasztása. Idén azonban – akárcsak tavaly – a pandémia miatt ez elmarad.
A tanácskozáson elhangzott: frissítették a Dunaújvárosi Óvoda honlapját, ahol mind a 12 tagintézmény rövid ismertetője és programja megtalálható, segítséget nyújtva ezzel a szülőknek a választásban. Mindezek mellett a beiratkozáshoz szükséges adatlapot is itt találják meg a hozzátartozók – a kitöltés után a szülők aláírva, beszkennelve elküldhetik a beiratasovoda@gmail.com e-mail címre, vagy papíralapon az erre a célra a Lilla közi intézményben kihelyezett gyűjtődobozba is bedobhatják azt április 23-ig, nyitvatartási időben. Ugyanitt a portán felvehetőek a kinyomtatott dokumentumok, ha esetleg valaki nem jutna informatikai felülethez –részletezte a jelentkezés menetét Gyenes Józsefné.
Az intézményvezető kiemelte még, hogy a szülőknek az adatlapon három óvodát kötelező megjelölniük. Arra kéri őket, hogy azt a három óvodát jelöljék meg, ahová szívesen íratnák be a gyerkőcüket:
– Igencsak összetett, hogy egy gyermek melyik óvodába kerül, hiszen sok szempontot figyelembe kell venniük a szülőknek. Ilyen például az, hogy az adott óvoda milyen távolságra helyezkedik el a lakóhelytől, vagy éppen a szülő munkahelyétől.
Barta Endre alpolgármester a beíratások meghosszabbításáról szóló egyeztetésen elmondta: bízik abban, hogy a szülők együttműködésének köszönhetően az óvodai beíratások zökkenőmentesen zajlanak.

A Dunaújvárosi Óvoda 12 tagóvodájáról, a körzethatárokról és a beíratás menetéről további részleteket a hivatalos oldalon találhatnak az érdeklődők – a közvetlen elérhetőség itt!

Dunaújvárosi Óvoda – hivatalos portál (katt) >>

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Rajtra kész a Györösi Tehetséggondozó Program

Rajtra kész a Györösi Tehetséggondozó Program

2022. júl. 07.

Három szervezet közreműködésével hiánypótló kezdeményezés indult Dunaújvárosban. A Danube Education Foundation Alapítvány, az Innopark Nkft. és a Pécsi Tudományegyetem közös projektje pedagógusok és hátrányos helyzetű fiatalok számára jelent kiváló lehetőséget a fejlődéshez. 

DSTV: búcsú az iskolától

DSTV: búcsú az iskolától

2022. jún. 23.

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye végzős tanulói is elbúcsúztak a napokban az alma matertől. Mint a DSTV összegzéséből kiderül, a szülők jelenlétében, egy színvonalas búcsúrendezvény keretében ballagtak. Hangkép.
 

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

DSTV: elballagtak a móriczosok (galériával)

2022. jún. 22.

Ahogy országszerte mindenütt, a Móricz iskolában is újra "teljes fegyverzetben" készülhettek a nyolcadik évfolyamosok ballagására – az ünnepi eseményről szól a DSTV összegzése. Hangkép és galéria itt!

DSTV: dalözön a Széchenyiben

DSTV: dalözön a Széchenyiben

2022. jún. 12.

Szép közösségi kezdeményezésről tudósít a Széchenyi gimnáziumból a DSTV összegzése. Az intézmény kisgimnazistái Medárd napi dalözön címmel lepték meg hozzátartozóikat – a koncert átütő sikert aratott. Hangkép.

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

DSTV: gála koronázta a Móricz tanévét is (galériával)

2022. jún. 08.

Három estén át töltötték meg a Bartók nézőterét a Móricz-gála vendégei, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény nebulói az évtizedes hagyományt folytatva változatos műsorral örvendeztették meg a nézőket. Hangkép és galéria itt.

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

DSTV: 70 évet ünnepelt a Vasvári (galériával)

2022. jún. 03.

Nagyszabású gálával ünnepelte alapítása 70. évfordulóját a Vasvári iskola a Bartók színháztermében, derül ki a DSTV összegzéséből. A látványos bemutató fókuszában természetesen a sport állt, de több műfajban is bizonyították tehetségüket a nebulók. Hangkép és galéria itt!

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

DSTV: bemutatóval búcsúztak az évtől

2022. jún. 02.

Gyűjteményes kiállításról tudósít az Arany János iskolából a DSTV összeállítása. Az intézmény felső évfolyamos rajz tagozatos diákjainak tárlata az év során végzett szakmai munkát összegzi a művészeti nevelés terén. Hangkép.