Bajnoki címet ért a hazai siker

spigott - 2021. május 31. 18:06

Remek második félidei játékának is köszönhetően győzött a PEAC ellen, így megnyerte a felnőtt NB II-es bajnokság Dél-nyugat csoportjának küzdelmeit a DKKA U22-es csapata.

A szezon utolsó mérkőzését játszotta szombaton a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es együttese, mely a pécsi PEAC gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban az NB II-es felnőtt bajnokság Dél-nyugat csoportjának 22. fordulójában. A dunaújvárosi fiatalok számára azonban nem is alakulhatott volna izgalmasabban a szezon véghajrája, ugyanis ez a találkozó döntött a bajnoki címről, s mivel a listavezető Kohász egyetlen ponttal előzte meg hétvégi ellenfelét, Kovács István tanítványainak már egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy bebiztosítsák első helyüket.

A vendégek persze ellentétes elképzelésekkel érkeztek Dunaújvárosba, s nem is kezdték rosszul a találkozót, így az első bő tíz percben hol a mieink, hol a pécsiek álltak jobban egy-egy találattal, ám ennél jobban egyik gárda sem tudott meglépni a másiktól (6-7). A játékrész derekához közeledve azonban egyre keményebbé vált a mieink védekezése, így 11-8-nál már hárommal vezettek az akadémisták, akik a félidei szünetig meg is őrizték két-háromgólos fórjukat, így 13-11-es előnyből várhatták a második felvonást.

Képek forrása: DKKA

A térfélcserét követően villámrajtot vettek a DKKA fiataljai, s az egymás után háromszor eredményes Kecskés Noémi találataival 16-11-re elléptek a pécsiektől, s hiába kértek időt a vendégek, innen már esélyük sem volt arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Az akadémisták ugyanis támadásban, valamint védekezésben és kapusteljesítményben is ellenfelük fölé nőttek, s vezetésüket tovább növelve arattak nagyon sima, 29-21-es győzelmet, megszerezve ezzel a bajnoki címet az NB II dél-nyugat csoportjában.

DKKA U22 – PEAC 29-21 (13-11)

A DKKA U22 gólszerzői: Román Dorina 13, Kecskés Noémi 8, Schatzl Natalie 3, Pál Eszter 3, Percze Dzsennifer 2.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.