Fontos pontokra hajtanak

spigott - 2021. május 23. 7:35

Kulcsfontosságú meccs vár a Dunaújváros PASE labdarúgóira a Vác ellen a Dunaújvárosi Stadionban ma este hat órától.

Az Iváncsa és a Budapest Honvéd II. elleni bravúros győzelmekkel ismét saját kezébe vette sorsát a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely két fordulóval a bajnokság vége előtt a tizenharmadik helyen áll az NB III-as pontvadászatban, így valamelyest sikerült eltávolodnia a kieső helyektől. Teljesen biztonságban azért még nem érezheti magát együttesünk, ugyanis a már kieső helyen lévő Hódmezővásárhely mindössze két ponttal lemaradva követi labdarúgóinkat, így rendkívül fontos lesz a csapat ma este hat órakor kezdődő bajnokija, melyet a Vác ellen vívnak meg Novák Zsomborék.

A váciak szintén a kiesés elkerülése ellen harcolnak, eddig lejátszott harminchat meccsükből tizenegyet nyertek meg, s tizenegy döntetlen mellett tizennégy alkalommal szenvedtek vereséget, így pontosan ugyanannyi (44) ponttal rendelkeznek, mint a DPASE gárdája. Éppen ezért lesz rendkívül fontos mindkét csapat számára a ma esti összecsapás, ugyanis egy sikerrel legfőbb riválisától léphetne meg három ponttal a mérkőzés győztese.

Képek: DO-archív

Nem is számít könnyű találkozóra együttesünk vezetőedzője, Varga Balázs, aki ezzel együtt természetesen abban bízik, hogy sikerül itthon tartani a bennmaradás kiharcolása szempontjából kulcsfontosságú bajnoki pontokat.

– Teljesen más találkozóra számítok, mint az Iváncsa és a Honvéd ellen. A Vác szerintem egy stabilabb, biztonságosabb játékkal érkezik majd hozzánk, szóval más stílusú meccs lesz. Szerintem többet tudunk majd foglalkozni a támadásokkal, de nyilván az csak a meccsen dől majd el, hogy milyen taktikát választ ellenfelünk. Nehezebb meccsnek ígérkezik, mint a legutóbbi kettő, valószínűleg nekünk kell többet kezdeményeznünk, s feltörni az ellenfél védekezését, ami azért nehezebb, mint amikor létszámfölényben, vagy létszámazonossággal lehet támadni. A célunk azonban nem lehet más, mint a győzelem megszerzése!

A rovat további hírei: Sport

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.

Az éllovashoz látogat a DFC

Az éllovashoz látogat a DFC

2024. ápr. 13.

Iváncsán lép pályára a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat újabb fordulójában vasárnap délután négy órától.