Győzelemmel zárt a Kohász

spigott - 2021. május 30. 18:37

Nagy csatában aratott 36-33-as sikert az Érd elleni találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a nyolcadik helyen fejezte be az idei bajnoki szezont.

Hazai környezetben, az Érd elleni összecsapással zárta a 2020/2021-es bajnoki szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata ma délután öt órától.
Vágó Attila tanítványainak mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy megszerezzék a tabella nyolcadik helyét, s bár a találkozó első három góljából kettőt a vendégek szereztek, Bulath, Pál, majd Kazai találataival hamar fordítottak az akadémisták (4-2). Együttesünk jobban, pontosabban játszott ellenfelénél, így a vendégeknek már a 7. percben időt kellett kérniük, ám úgy tűnt, ez sem segít nekik, mert az első tíz perc végén már 8-5-re vezetett a Kohász. Ekkor jött azonban egy komolyabb hullámvölgy a mieink játékában, s ezt sorozatban lőtt öt góllal bosszulta meg az érdi alakulat, mely a 13. percre át is vette a vezetést (8-10). Innentől a mieinknek kellett futniuk ellenfelük után, de ezt eredményesen tették, mert Hlogyik védéseivel, illetve Bulath, valamint Román találataival előbb egalizáltak, majd ismét magukhoz ragadták az előnyt (12-11). A játékrész utolsó tíz percre is kiegyenlített, nagy csatát hozott, melyben felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így a szünetre 18-17-es dunaújvárosi fórral vonultak a felek.

Végh Zoltán felvételei

A második etapot jobban kezdte vetélytársánál a Kohász, mely három perc alatt szerzett négy találatával lépett meg az érdiektől (22-18). A vendégek persze nem akadtak leszakadni, a támadásban és védekezésben elkövetett hazai hibákat kihasználva gyorsan megfelezték hátrányukat, s mikor a félidő derekához közeledve feljöttek egyre, muszáj volt időt kérnie Vágó Attilának (26-25). Ez sem segített azonban, mert az érdiek a hibázni szinte képtelen Szabó tizedik találatával egalizáltak, s kezdődhetett minden elölről (27-27). Kézilabdázóinktól Barján és Bulath, míg a túloldalon továbbra is Szabó célzott pontosan, ám mikor végre Horváth is betalált, újra kettővel vezetett a Kohász (32-30). Nem sokáig, mert Szabó tizenharmadik gólja után újra csak egy volt az érdiek hátránya sőt, az 55. percben már az egyenlítésért támadhattak a vendégek. Ezt a támadást szerencsére sikerült kivédekezni sőt, a túloldalon Bulath, majd Barján is betalált, így két és fél perccel a meccs vége előtt újra hárommal ment a DKKA (34-31). Innen még egyszer visszajött kettőre az Érd, ám Bulath újabb gólja, valamint Wéninger védése végleg eldöntötte a meccset, melyet 36-33-ra nyert meg a Vágó-csapat, így kilenc hazai győzelemének köszönhetően a nyolcadik helyen fejezte be a bajnokságot.

DKKA – Érd 36-33 (18-17)

DKKA: Wéninger – Mihály P. 2, Ferenczy 4, Szalai B. 5, Matucza, Bulath 9, Kazai 4. Csere: Hlogyik (kapus), Pál E. 1, Barján 3, Román 5, Dabevszka 1, Husti, Horváth G. 2. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.