Meglepő vereség a sereghajtótól

spigott - 2021. május 26. 19:41

Nem védekezett jól, így hiába szerzett harmincegy gólt, kikapott Békéscsabán a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idegenben, a sereghajtó Békéscsaba otthonában folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata ma este hat órától. Bár a vendéglátók a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül már kiesett egy NB I-ből, nem várt könnyű feladat a Kohászra, mely a kisebb térdsérüléssel bajlódó Nick Viktóriára nem számíthatott a találkozón.

A kezdés meglehetősen zaklatott volt a csapatok számára, a nagy rohanásban hol a hazaiak, hol a mieink vezettek, ám mikor egy kicsit megnyugodott együttesünk, s rendezte védekezését, két gyors góllal sikerült 5-3-ra meglógni a vendéglátóktól. Jött is azonnal a Békéscsaba időkérése, s a rövid szünet alatt rendet is rakott a sorok között Vida Gergő, így a házigazdák nemcsak tartották a két gárda közti különbséget, hanem előbb egyenlítettek, majd a 20. percben a vezetést is átvették (10-9). Ebben az időszakban sajnos sem a védelem, sem a támadójáték nem úgy működött, ahogy azt a mieink szerették volna, így rendre futni kellett az eredmény után. A félidő véghajrája nagy izgalmakat hozott, de jókor jött Bulath első és második találata is, így a szünethez érve 14-14-es állást mutatott az eredményjelző.

Bulath Anita tizenegy gólja sem volt elég a pontszerzéshez! (Képek: DO-archív)

A térfélcsere után Bulath révén sikerült újra átvenni a vezetést, s bár volt esély az előny növelésére is, sajnos ismét jöttek a hibák, melyeket góllal, gólokkal büntetett a házigazda, így a 37. percben már 18-16-ra a Békéscsaba vezetett. A mieinktől Bulath Anita tartotta a lépést az ellenféllel, sorozatban szerezte góljait, s miután a 42. percben megszerezte sorozatban ötödik, összességében már a nyolcadik találatát, végre sikerült egyenlíteni (21-21). A vezetést azonban nem tudta átvenni a Kohász, mert védekezése továbbra sem állt össze, s mivel a hazaiak minden támadása góllal ért véget, a mieinknek kellett futniuk az eredmény után.

Az utolsó öt percnek a vendéglátók 29-28-as vezetésével vágtak neki a csapatok, s bár innen még egyszer egyenlített együttesünk, a véghajrában sem tudott javítani védekezésén a DKKA, így a vendéglátók sokadszor is visszavették a vezetést, s minimális fórjukat a lefújásig megőrizve arattak 32-31-es győzelmet, megszerezve ezzel harmadik sikerüket a bajnokságban, míg a Kohász úgy zárja a szezont, hogy nem tud pontot szerezni idegenben. Együttesünk vasárnap az Érd elleni hazai mérkőzéssel fejezi be a bajnokságot, s mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy megszerezze a tabella nyolcadik helyét.

Békéscsaba – DKKA 32-31 (14-14)

DKKA: Wéninger – Kazai 3, Román 3, Bulath 11, Dabevska 1, Barján, Szalai 6. Csere: Babovic, Hlogyik (kapusok), Ferenczy 3, Horváth 2, Krupják-Molnár, Husti, Fodor 1, Mihály 1. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.