Megtörnék a rossz sorozatot

spigott - 2021. május 26. 7:30

A szezon utolsó előtti bajnoki találkozóját játssza Békéscsabán a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Szép győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Kisvárda ellen a K&H női kézilabda liga hétvégi fordulójában, így két fordulóval a bajnokság vége előtt a kilencedik helyen áll a tabellán úgy, hogy csak rosszabb gólaránnyal szorul a vele azonos pontszámmal bíró Kisvárda mögé. Sokáig azonban nem örülhetett együttesünk a sikernek, ugyanis ma már újabb feladat vár Szalai Babettékre, akik este hat órától Békéscsabán lépnek pályára.

A Békéscsaba együttese az utolsó, tizennegyedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán, s mivel a legutóbbi fordulóban kikapott Szombathelyen, már matematikailag is kiesett az élvonalból, így a következő szezont az NB I/B-ben kezdi majd meg. Ez sem jelenti azonban azt, hogy a mieink biztosra mehetnének a mai összecsapáson, ám mint azt Vágó Attila vezetőedző elmondta, mindenképpen szeretnék megtörni rossz sorozatukat, s a szezonban először győzelemnek örülni idegenben is.

Képek forrása: DKKA-archív

– Két bajnokink van hátra és a saját kezünkben van a sorsunk, ugyanis, ha nyerünk Békéscsabán és az Érd ellen itthon, akkor nyolcadikak leszünk a bajnokság végén. A Békéscsaba idegenben mindig nehéz mérkőzés, szurkolók lesznek, felújították a csarnokukat, szóval biztos, hogy egy jó atmoszféra lesz. Nem tudjuk, hogy milyen lelkiállapotú csapat vár ránk, ugye ők szombaton kiestek, s lehet, hogy egy csalódott, beletörődött együttes ellen lépünk pályára, de az is elképzelhető, hogy egy rendkívül motivált, a szurkolóktól szép búcsúban reménykedő gárda lesz az ellenfelünk. Veszélyes meccs lesz, egy pillanatig sem szabad lebecsülni a Békéscsabát, az biztos, hogy mi szeretnénk megszakítani az idegenbeli rossz szériánkat. A Kisvárda elleni találkozó nagyon kemény volt, némi áldozatot is követelt, s bár Bulath Anita vissza tudott térni arcsérülése után, Nick Viktória kisebb térdsérülést szenvedett, így még nem biztos, hogy vállalni tudja a játékot.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.