Munkában az utánpótlás

doszerk - 2021. május 24. 13:40

Az érmek ugyan elmaradtak, de így is tudtak minek örülni a DKSE kajak-kenusai a Szolnokon megrendezett ifjúsági tájékoztató viadalon.

Kép: DKSE

Szolnokon rendezték meg hétvégén a kajak-kenusok ifjúsági tájékoztató versenyét, melyen hat versenyzővel vett részt a DKSE kajak-kenu szakosztálya. Ugyan érmeket ezúttal nem sikerült szereznie a dunaújvárosi fiataloknak, így is volt oka az elégedettségre Katona Lilinek, a fiúk kajak-csapat edzőjének, illetve a lány csapatot irányító Horváth Attilának is.

Katona Lili: – Csoportomból két ifi kajakossal vettünk részt ezen a tájékoztató versenyen, melynek elsődleges célja a pálya gyakorlása volt, így 1000, 500, valamint 200 egyesben is rajthoz álltak, mert kíváncsi voltam, hogy edzésből érkezve milyen teljesítményre lesznek képesek. Éberhardt Richárd 1000 és 200 méteren is a B-döntőbe tudott kerülni, ahol mindkét számban 7. helyen ért célba. Ügyesen versenyzett, magabiztosan vette az akadályokat, és ami fontos, szépen lépeget előre a korosztályában. Perger Máténak most nem úgy sikerültek a futamok, mint amennyire szerintem képes, de nála tisztán látszik, hogy a rövidebb távok kedveznek jobban, mert 200 méteren igen gyors keze van, s mivel 500 méteren is jól mozgott, ezért vele ezen az úton szeretnénk haladni.

Horváth Attila: – A hétvégi verseny jó visszaigazolása a jelenlegi formánknak. A megkezdett munka közepén vagyunk, az alapozó időszak végén, de a síkvízi felkészülés elején, most kell csak igazán beleállni a munkába. A verseny nevében is benne volt, hogy tájékoztató, és én köszönöm a tájékoztatást a versenyzőimtől, voltak szép momentumok a hosszabb távon (1000 m), de a rövidebb versenyszámokra még nem igazán készültünk. Van még mit javítani az állóképességen és a technikán is, de ugye tudjuk, hogy a tyúkokat este számolják... Készülünk a következő versenyre, ami a Magyar Kupa regionális megméretése lesz!

A rovat további hírei: Sport

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.