Remek bajnoki eredmények

spigott - 2021. május 28. 12:45

Parádésan szerepeltek a tatabányai országos bajnokságon a DKSE utánpótlás nevelő rendszeréhez tartozó egyesületek birkózói.

Tatabányán rendezték meg a diák II-es korcsoport (10-11 évesek) országos bajnokságát a múlt hétvégén, s a viadalon ott voltak a DKSE utánpótlás nevelő rendszeréhez tartozó egyesületek birkózói is.
A Gurics György BDSE színeiben tizenkét birkózó palánta mérette meg magát a több mint ötven szakosztály kétszáz sportolója között. A csapat számára a szombati nap komoly sikert hozott, hiszen olyan eredményt értek el, amire országos versenyen korábban még nem volt példa: az egyéni eredményekből számított pontok alapján a csapatversenyben a Gurics György BDSE az első helyen végzett, olyan patinás egyesületeket szorítva maga mögé, mint például az ESMTK, a Fradi, valamint Budapest Honvéd.

Pribitek Árminnak négy győzelemre volt szüksége az 50 kg-osok mezőnyében, hogy bajnoki aranyérmet szerezzen. Fizikai képességeit kihasználva a döntőben két vállra fektette pécsi vetélytársát is, de a nap folyamán végig rendkívül koncentráltan küzdött. Ezüstérmet szerzett az 58 kg-ban Fierpasz András, illetve a 63 kg-os Krepsz Zalán is, Kaszala Máté (26 kg), Zámbó Gergő (63 kg) és Pesei Sándor (69 kg) bronzéremmel térhetett haza, míg Bertalan Lajos (63 kg) az ötödik helyen zárta a nap küzdelmeit.

Képek forrása: DKSE

Az Enying VSE három versenyzővel indul a tatabányai versenyen, s Rafael Krisztián (26 kg) egy győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen zárt. Papp Áron (38 kg) súlycsoportja legfiatalabbjaként lépett szőnyegre, azonban egy vesztes mérkőzés után búcsúzott a további küzdelmektől, míg Pudelka Viktor kedvező sorsolását kihasználva a második helyen végzett, árulta el Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.