Vereséggel búcsúzott a Dunaferr

spigott - 2021. május 6. 7:33

Akadtak szép megmozdulásai, szerzett három gólt is, mégsem volt esélye a pontszerzésre a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának az Újpest elleni szezonzárón.

A bajnokság utolsó mérkőzését játszotta a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az Újpest ellen szerdán este hét órától. Együttesünk számára sajnos már nem volt komoly tétje a meccsnek, mert az már korábban eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól a csapat, ám a mieink bíztak abban, hogy sikerül szépen zárniuk a szezont a kiesés elkerüléséért harcoló fővárosiakkal szemben.

Az esélyesek ezzel együtt a lila-fehérek voltak, akik ennek megfelelően kezdtek is, s már 45 másodperc elteltével megszerezték a vezetést az idényt még Dunaújvárosban kezdő Horváth Benedek közeli találatával. A riasztó kezdés után azonban rendezte sorait együttesünk, mely stabil védekezésből igyekezett kontrákat indítani, s a 6. percben sikerült is meglepnie ellenfelét, majd Csányi pöccintésével ki is egyenlített (1-1). A középkezdés után gyorsan magához ragadta a kezdeményezést az Újpest, s hiába kért időt Facskó József, a 10. és 13. perc között háromszor is mattolták a vendégek a Dunaferr védelmét, így pillanatok alatt meglógtak 4-1-re. A folytatás változatos küzdelmet hozott, s bár a 17. percben az Újpest megszerezte ötödik találatát is, nem sokkal a félidő vége előtt Kürti szépített egy remek lövéssel, így a szünetre 2-5-ös állással vonultak a csapatok.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően sem kímélték egymást a felek, kemény csata zajlott a pályán, de elég volt pár védelmi megingás, s a fővárosiak Nehéz, Fekete, illetve Kovács öngóljával szűk három perc alatt háromszor is betaláltak, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a mieinket a játékrész derekán (2-8). Sok izgalmat így már nem tartogatott a félidő második fele, de hiába lőtt szép gólt a 36. percben Szabó Kristóf, az utolsó szó joga a vendégeké volt, akik Szeghy találatával alakította ki a 9-3-as újpesti sikert jelentő végeredményt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Újpest RFC-220Volt 3-9 (2-5)
Gólszerzők: Csányi, Kürti, illetve: Horváth 2, Fekete 2, Szeghy 2, Suscsák, Nehéz, Kovács (öngól)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Gergely – Csányi, Dorogi, Bartha, Németh. Csere: Bán (kapus), Kovács, Kürti, Boldizsár, Garda, Szabó, Facskó. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.