Vereséggel búcsúzott a Dunaferr

spigott - 2021. május 6. 7:33

Akadtak szép megmozdulásai, szerzett három gólt is, mégsem volt esélye a pontszerzésre a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának az Újpest elleni szezonzárón.

A bajnokság utolsó mérkőzését játszotta a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az Újpest ellen szerdán este hét órától. Együttesünk számára sajnos már nem volt komoly tétje a meccsnek, mert az már korábban eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól a csapat, ám a mieink bíztak abban, hogy sikerül szépen zárniuk a szezont a kiesés elkerüléséért harcoló fővárosiakkal szemben.

Az esélyesek ezzel együtt a lila-fehérek voltak, akik ennek megfelelően kezdtek is, s már 45 másodperc elteltével megszerezték a vezetést az idényt még Dunaújvárosban kezdő Horváth Benedek közeli találatával. A riasztó kezdés után azonban rendezte sorait együttesünk, mely stabil védekezésből igyekezett kontrákat indítani, s a 6. percben sikerült is meglepnie ellenfelét, majd Csányi pöccintésével ki is egyenlített (1-1). A középkezdés után gyorsan magához ragadta a kezdeményezést az Újpest, s hiába kért időt Facskó József, a 10. és 13. perc között háromszor is mattolták a vendégek a Dunaferr védelmét, így pillanatok alatt meglógtak 4-1-re. A folytatás változatos küzdelmet hozott, s bár a 17. percben az Újpest megszerezte ötödik találatát is, nem sokkal a félidő vége előtt Kürti szépített egy remek lövéssel, így a szünetre 2-5-ös állással vonultak a csapatok.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően sem kímélték egymást a felek, kemény csata zajlott a pályán, de elég volt pár védelmi megingás, s a fővárosiak Nehéz, Fekete, illetve Kovács öngóljával szűk három perc alatt háromszor is betaláltak, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a mieinket a játékrész derekán (2-8). Sok izgalmat így már nem tartogatott a félidő második fele, de hiába lőtt szép gólt a 36. percben Szabó Kristóf, az utolsó szó joga a vendégeké volt, akik Szeghy találatával alakította ki a 9-3-as újpesti sikert jelentő végeredményt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Újpest RFC-220Volt 3-9 (2-5)
Gólszerzők: Csányi, Kürti, illetve: Horváth 2, Fekete 2, Szeghy 2, Suscsák, Nehéz, Kovács (öngól)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Gergely – Csányi, Dorogi, Bartha, Németh. Csere: Bán (kapus), Kovács, Kürti, Boldizsár, Garda, Szabó, Facskó. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.