Dunaújváros Hetilap

A szomszédos képviselők helyettesítenek a 2-es körzetben

Kölesdi Fanni - 2021. június 6. 17:46

Mint köztudott, április második felében elhunyt Utassy Éva, a 2. számú egyéni választókörzet képviselője. A belvárosi körzet azonban természetesen nem maradhat képviselet nélkül...

A törvény szerint a képviselőtestület minden tagja megkereshető, a Rajta, Újváros! Egyesület képviselői az életszerűséget is figyelembe véve úgy állapodtak meg, hogy a szomszédos körzetek képviselői veszik át a napi ügyeket. A munkamegosztásra szükség is van, mert időközi választás csak hónapok múlva várható.

Sokat csúszik a választás

Tavaly novemberben hirdették ki az újabb veszélyhelyzetet, ami az Országgyűlés döntésének értelmében október elejéig áll fent. Ez alatt az idő alatt választást sem lehet tartani. A Nemzeti Választási Iroda honlapján a következő tájékoztató szerepel: "A veszélyhelyzet ideje alatt valamennyi időközi választás elmarad, új választás nem tűzhető ki. Az elmaradt és ki nem tűzött választásokat a veszélyhelyzet megszűnését követő tizenöt napon belül tűzik ki a választási bizottságok."
A szavazás napjának a törvény szerint, a kitűzés napját követő 70 és 90 nap közé kell esnie, vagyis a jelenlegi állapot szerint az áprilisban megüresedett helyre a legkorábban december közepén lehet majd megtartani a választást – kérdés azonban, hogy a választási bizottság tagjai mennyire támogatnak majd egy karácsony előtti időpontot. Ha nem, akkor a választás 2022 januárjára is csúszhat – mondja az önkormányzat sajtószóvivője. Medgyesi Miklós hozzátette, természetesen amint lesz rá törvényes lehetőség, az illetékes szervek meg fogják tenni a szükséges lépéseket, addig azonban még sok idő van.

"... Évinek is tartozom!"

A körzet ügyei azonban nem maradhatnak ellátatlanul, még akkor sem, ha most egyébként – szintén a veszélyhelyzet miatt – nem ülésezik a képviselőtestület sem. A Rajta, Újváros! Egyesület frakciójának képviselői abban állapodtak meg, hogy a 2. számú körzet ügyeit a szomszédos képviselők látják majd el, vagyis Szántó Péter, Raduka Zsuzsanna, Barta Endre és Motyovszki Mátyás.

Utóbbi lapunknak elmondta, már az elmúlt időszakban is több dolog miatt kellett intézkedni, hiszen a múlt hétvégén vandálok rongálták meg a felső-dunaparti kilátót, ahol egy kukát is összefirkáltak, kidöntöttek:
– Ennek javítását megrendeltem a DVG Zrt.-től, és természetesen figyelemmel kísérem majd  a munka elvégzését is. Ezzel nemcsak az ott lakóknak, hanem Évinek is tartozom!
Motyovszki Mátyás hozzátette: a lakóknak szánt virágokat még Utassy Éva rendelte meg, kiosztásuk azonban szintén a négy szomszédos képviselőre maradt. De a napokban megkezdődött a Panoráma utca és a Kossuth Lajos utca sarkán található süllyedés javítása is: 
– Ez egy legalább 3-4 éves probléma. Egy közműjavítás után süllyedt meg a terület, de a DVCSH nem ismerte el, hogy ez az ő hibájukból történt. Ezután ment a szokásos egymásra mutogatás, a süllyedés azonban olyan mértékű lett, hogy nem lehetett tovább várni a DVCSH jobb belátására. Nagyon sajnálom, hogy Éva ezt nem érhette meg, mert sok munkája van abba, hogy a város magára vállalja a javítást. 

A képviselők elérhetőségei továbbra is megtalálhatók az önkormányzat weboldalán, így akinek a 2-es körzetben problémája van, az itt találhat kontaktot a képviselőkhöz.
 

A rovat további hírei: Közélet

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

2021. jún. 20.

Alapításának 80. évfordulóját ünnepli idén a világ legnagyobb gumiabroncs gyártói között rangsorolt Hankook. Történet, fejlesztési stratégia, jövőkép és vezetési élmény itt. (X)

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

2021. jún. 20.

Az oltás regisztrációjához és időpontfoglalásához nyújtanak segítséget, adta hírül a város hivatalos weboldala.

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

2021. jún. 20.

Nyitnak a civil házak, derül ki a DSTV összeállításából. A helyi civil szféra közösségi tereinek "újjáéledéséről" Pintér Tamás polgármester, valamint Tóth Kálmán és Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő tartott tájékoztatót a napokban. Hangkép.
 

DSTV: bölcsődei ünnepség a Városházán

DSTV: bölcsődei ünnepség a Városházán

2021. jún. 19.

Az elmaradt bölcsődék napi ünnepséget pótolták a Városházán a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az ünnepélyes évzárón Pintér Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Varga Anna Éva intézményvezető elismeréseket adott át munkatársainak. Hangkép.

Nyárköszöntő kavalkád a Dunai Kincses Kertben

Nyárköszöntő kavalkád a Dunai Kincses Kertben

2021. jún. 18.

A kánikula sem rettenti vissza az árusokat, mindenkit várnak a Szalki-szigeten szombaton a nyár első termelői piaca és kézműves vására kolosszális kínálatával!

Gyászol a város oktatási szférája: elhunyt dr. Kántor Károly

Gyászol a város oktatási szférája: elhunyt dr. Kántor Károly

2021. jún. 18.

Évtizedeken át tanított a Dunaújvárosi Egyetem jogelődjében, hallgatók ezrei kaptak életre szóló útravalót tőle: 85 éves volt, tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából dr. Kántor Károly.

Jótét céllal vásárolnak abroncsot a Hankook dolgozói

Jótét céllal vásárolnak abroncsot a Hankook dolgozói

2021. jún. 18.

Beteg vagy hátrányos helyzetben lévő gyermekeket segítő alapítványokat támogat a város határában üzemelő abroncsgyár a dolgozóknak hirdetett vásárlási program bevételéből. Itt  a kezdeményezés, aminek a végén mindenki boldog – ADJ a hajtás után.