Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

Öcaline - 2021. június 18. 12:08

Kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség egy 30 éves férfival szemben. Börtön lehet a vége, értesült a DO.

Az ügyészségi indítványról Jászberényiné dr. Király Teodóra, a megyei főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta honlapunkat – mint összegzéséből kiderül, a vádlott kábítószert tartott magánál és fogyasztott. 
A vádirat szerint a férfi 14 éves kora óta rendszeresen fogyaszt kábítószert, kábítószer-kereskedelem bűntette miatti külföldi elítélését követően 2019. novemberében haza tért Magyarországra, azt követően munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett.  A vádlott 2020 végén  került a rendőrség látókörébe, méghozzá úgy, hogy december 3-án kábítószert tartott magánál, amelyet ruházatába rejtett. A rendőri igazoltatás során a vádlottól a kábítószert egy bontatlan fecskendővel együtt a rendőr lefoglalta. 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától történő eltiltást, valamint a kábítószer és a fecskendő elkobzását indítványozta, áll az DO-hoz eljuttatott összegzésben. 

(Képünk illusztráció)

A rovat további hírei: Sziréna

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

2021. júl. 29.

A napokban történt lopás és elfogás kapcsán részletes javaslatcsomagot állított össze a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az áldozattá válás elkerülése érdekében a strandolók számára.

Súlyos testi sértés Mezőfalván

Súlyos testi sértés Mezőfalván

2021. júl. 28.

Arccsonttörést szenvedett az a férfi, akit egy májusi éjszaka közepén ütöttek meg Mezőfalva egyik terén.

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

2021. júl. 28.

A dunaújvárosi kapitányság adott ki elfogatóparancsot ellene, Perkátán futott a rendőrök karjaiba.

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

2021. júl. 27.

A rendőrök néhány órán belül azonosították és elfogták a két dunaújvárosi elkövetőt; egy 92 éves asszonyt fosztottak ki, értesült a DO.

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

2021. júl. 26.

Magyar és brit állampolgár állt bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárása nyomán – mind a ketten az M6-os sztrádán futottak a rendőrök karjaiba.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

2021. júl. 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket.

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

2021. júl. 22.

Segítségkérő mozdulatsor meghonosításáért kezdett kampányt a rendőrség: a közösségi felületeken már elterjedt "néma segélykiáltással" a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek jelezhetik, hogy veszélyben vannak. Egy jelsor, három mozdulat a hajtás után.