Bravúros bronz az Eb-ről

doszerk - 2021. június 19. 7:30

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Kép forrása: UWW

A bulgáriai Samokovban megrendezett kadet Európa-bajnokságon lépett szőnyegre a DKSE fiatal birkózója, Nyikos Veronika június 16-án és 17-én. Veronika az első versenynapon két magabiztos győzelemmel kezdett, előbb bolgár ellenfelét fektette két vállra, majd román vetélytársát múlta felül 12-2 után technikai fölénnyel. Az elődöntőben lengyel versenyző várt a dunaújvárosi tehetségre, aki óriási csatában 4-4-es pontozással, az ellenfél egy nagyobb értékű akciójával maradt alul, így a következő napon a bronzéremért szállhatott harcba.

A helyosztón egy harcias, ügyes fehérorosz lánnyal küzdött, de taktikus, jó birkózással 6-2-es győzelmet aratott, amivel a dobogó harmadik fokára állhatott fel a kontinensviadalon. Veronika még nem töltötte be a 16. életévét, a nála idősebekkel is felvette a versenyt és kiválóan teljesített, maximális dicséret illeti a kiemelkedő eredményért. Az Európa-bajnoki bronzérem ellenére a jövő héten már ismét meg kell küzdenie magyar riválisaival a címeres mezért, hiszen egy hónap múlva Kadet Világbajnokságot rendeznek Budapesten, derült ki a DKSE birkózó szakosztályának beszámolójából.

A rovat további hírei: Sport

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.