Döntetlennel zártak a fiatalok

spigott - 2021. június 10. 7:33

Kiélezett, nagy küzdelemben elért 29-29-es döntetlennel zárta az NB I/B-s felnőtt bajnokság nyugati csoportját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U20-as csapata.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését játszotta a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U20-as együttese az NB I/B-s felnőtt bajnokságban a Győri Audi ETO KC hasonló korosztályú csapata ellen szerdán délután. A forduló előtt fiataljaink az utolsó, míg a vendégek a hetedik helyen álltak a tabellán, így inkább a zöld-fehérek számítottak az összecsapás esélyeseinek.

A mindössze kilenc játékossal felálló Kovács-csapat azonban nem foglalkozott az esélyekkel, s igen bátran, eredményesen vetette magát a küzdelembe, így már a 9. percben háromgólos dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző (7-4). A Rába-partiak persze nem adták fel, s az első félidő derekához közeledve utolérték a mieinket, majd szűk tíz perccel a félidei szünet előtt a vezetést is magukhoz ragadták (13-14). Hiába lépett meg azonban kettővel is az ETO, Kovács István tanítványai remekül küzdöttek, Kecskés Noémi, illetve Husti Hanna találataival újra fordítottak, így 18-17-es fórral vonulhattak a pihenőre.

Képek forrása: DKKA

Ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is fordulatos, nagy csatát vívtak egymással a csapatok, melyben hol a vendégek, hol a mieink álltak közelebb a sikerhez, ám egy-két góllal egyik gárda sem tudott jobban elhúzni a másiktól (26-25). A véghajrá ennek megfelelően nagyon izgalmasan alakult, ám hiába vágott neki az utolsó percnek egygólos előnnyel a győri alakulat, Bartók Dorina előbb ziccert védett, majd a túloldalon Agócs Alexandra talált be szélről, 14 másodperccel a lefújás előtt, így a változatos, nagy iramú meccs végül 29-29-es döntetlennel ért véget.

Az alapszakasz ugyan ezzel a találkozóval lezárult akadémiánk U20-as csapata számára, ám így is maradt még feladata fiataljainknak, akik június 20-án a keleti csoportot kilencedik helyen befejező Hajdúnánás otthonában lépnek pályára a felnőtt NB I/B osztályozóján.

DKKA U20 – Győri Audi ETO KC U20 29-29 (18-17)

DKKA U20: Bartók – Keresztes, Varjas 6, Papp 4, Kecskés 8, Ujházi, Gál 1, Agócs 5, Husti 5. Edző: Kovács István.

A rovat további hírei: Sport

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

2021. jún. 20.

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

2021. jún. 20.

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Világliga: ezüstérmes a válogatott

Világliga: ezüstérmes a válogatott

2021. jún. 19.

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

DSTV: táborra készülnek az úszók

DSTV: táborra készülnek az úszók

2021. jún. 19.

Idén is lesz nyári tábor, illetve továbbra is tartanak úszásoktatást a DKSE úszó szakosztályának munkatársai.

Bravúros bronz az Eb-ről

Bravúros bronz az Eb-ről

2021. jún. 19.

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Világliga-döntős a válogatott

Világliga-döntős a válogatott

2021. jún. 18.

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Idén semmit nem adtak könnyen!

Idén semmit nem adtak könnyen!

2021. jún. 18.

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.