Döntetlennel zártak a fiatalok

spigott - 2021. június 10. 7:33

Kiélezett, nagy küzdelemben elért 29-29-es döntetlennel zárta az NB I/B-s felnőtt bajnokság nyugati csoportját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U20-as csapata.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését játszotta a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U20-as együttese az NB I/B-s felnőtt bajnokságban a Győri Audi ETO KC hasonló korosztályú csapata ellen szerdán délután. A forduló előtt fiataljaink az utolsó, míg a vendégek a hetedik helyen álltak a tabellán, így inkább a zöld-fehérek számítottak az összecsapás esélyeseinek.

A mindössze kilenc játékossal felálló Kovács-csapat azonban nem foglalkozott az esélyekkel, s igen bátran, eredményesen vetette magát a küzdelembe, így már a 9. percben háromgólos dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző (7-4). A Rába-partiak persze nem adták fel, s az első félidő derekához közeledve utolérték a mieinket, majd szűk tíz perccel a félidei szünet előtt a vezetést is magukhoz ragadták (13-14). Hiába lépett meg azonban kettővel is az ETO, Kovács István tanítványai remekül küzdöttek, Kecskés Noémi, illetve Husti Hanna találataival újra fordítottak, így 18-17-es fórral vonulhattak a pihenőre.

Képek forrása: DKKA

Ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is fordulatos, nagy csatát vívtak egymással a csapatok, melyben hol a vendégek, hol a mieink álltak közelebb a sikerhez, ám egy-két góllal egyik gárda sem tudott jobban elhúzni a másiktól (26-25). A véghajrá ennek megfelelően nagyon izgalmasan alakult, ám hiába vágott neki az utolsó percnek egygólos előnnyel a győri alakulat, Bartók Dorina előbb ziccert védett, majd a túloldalon Agócs Alexandra talált be szélről, 14 másodperccel a lefújás előtt, így a változatos, nagy iramú meccs végül 29-29-es döntetlennel ért véget.

Az alapszakasz ugyan ezzel a találkozóval lezárult akadémiánk U20-as csapata számára, ám így is maradt még feladata fiataljainknak, akik június 20-án a keleti csoportot kilencedik helyen befejező Hajdúnánás otthonában lépnek pályára a felnőtt NB I/B osztályozóján.

DKKA U20 – Győri Audi ETO KC U20 29-29 (18-17)

DKKA U20: Bartók – Keresztes, Varjas 6, Papp 4, Kecskés 8, Ujházi, Gál 1, Agócs 5, Husti 5. Edző: Kovács István.

A rovat további hírei: Sport

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.

Pozitív gondolatok a döntő után

Pozitív gondolatok a döntő után

2021. júl. 30.

Összességében elégedett olimpiai szereplésével a DKSE tornásza, Kovács Zsófia, aki a 14. helyen zárta a tornászok egyéni összetett fináléját Tokióban.

Kovács Zsófia 14. az olimpián

Kovács Zsófia 14. az olimpián

2021. júl. 29.

Nem tudott javítani selejtezős eredményén, így a 14. helyen fejezte be a tokiói olimpia egyéni összetett fináléját a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!