Eb-indulást ért a parádés győzelem

spigott - 2021. június 7. 7:31

Óriási fölénnyel nyerte meg a szegedi Nyíltvízi Országos Bajnokság 5 kilométeres versenyszámát a serdülők mezőnyében Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Nemcsak medencében, nyílt vízen is remekelt Kovács-Seres Hunor! (Végh Zoltán felvétele)

Szegeden rendezték meg az úszók Nyíltvízi Országos Bajnokságának küzdelmeit vasárnap, s a viadalon a serdülők, az ifjúságiak, a juniorok, illetve a felnőttek is megmérették magukat a korosztályok számára kiírt 5, 7.5, valamint 10 kilométeres távon. A Maty-éren megrendezett viadalra nagy reményekkel készült a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor is, aki 5 kilométeren, az U14-15-ös korosztály mezőnyében állt rajthoz, s szenzációs versenyzéssel, a második helyezettet majdnem két perccel megelőzve végzett az első helyen, s ezzel természetesen magyar bajnoki címet szerzett a serdülők között.

Érthetően elégedett is volt tanítványa teljesítményével Szabó Gergő edző, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy már egy éve készültek a viadalra, s Hunor teljesítményét látva a nyíltvízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor is egy remek hírrel örvendeztette meg a dunaújvárosi különítményt.

Kép: DKSE

– Nagyon jól szerepelt Hunor, a serdülők mezőnyében 56 perces idővel ért célba 5 kilométeren, míg a második helyezett 58 percet úszott, ez nagyon nagy fölény. Olyan jól is úszott, hogy Gellért Gábor szövetségi kapitány a verseny után elmondta, ez a teljesítmény repülőjegyet is ért Hunor számára az öt hét múlva sorra kerülő párizsi ifjúsági Európa-bajnokságra, ahol mostani számában 5 kilométeren indul majd el az U14-15-ös mezőnyben. Erre készültünk már egy éve, kimondottan a hosszútávúszásra, mert láttuk a fantáziát benne, s ezúttal be is jött a számításunk. Hunor már a verseny elején nagyon szépen helyezkedett, hatvan ember indult egyszerre a különböző korosztályokban és távokon, de jól fogott pozíciót, majd a felnőtt világbajnok, ezúttal tíz kilométeren szereplő Rasovszky Kristóféktól nem sokkal lemaradva ért célba, nagyon komoly időeredménnyel, szóval bizakodva várjuk az Európa-bajnokságot is, remélhetőleg nem jön közbe már semmi, megfelelően fel tudunk készülni a viadalra, hátha sikerült egy komoly eredményt elérni.

A rovat további hírei: Sport

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

2021. jún. 20.

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

2021. jún. 20.

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Világliga: ezüstérmes a válogatott

Világliga: ezüstérmes a válogatott

2021. jún. 19.

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

DSTV: táborra készülnek az úszók

DSTV: táborra készülnek az úszók

2021. jún. 19.

Idén is lesz nyári tábor, illetve továbbra is tartanak úszásoktatást a DKSE úszó szakosztályának munkatársai.

Bravúros bronz az Eb-ről

Bravúros bronz az Eb-ről

2021. jún. 19.

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Világliga-döntős a válogatott

Világliga-döntős a válogatott

2021. jún. 18.

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Idén semmit nem adtak könnyen!

Idén semmit nem adtak könnyen!

2021. jún. 18.

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.