Dunaújváros Hetilap

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

doszerk - 2021. június 9. 8:35

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

Dunaújváros önkormányzata három különböző városrészben található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) infrastrukturális fejlesztésére és felújítására 196,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.6.1-16 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhíváson. A Gyógyuljon új környezetben! elnevezésű program keretében a dunaújvárosi Alkotás utca 7. , a Derkovits György utca 2-4. és a Váci Mihály utca 9-10. szám alatt található orvosi rendelő blokkok infrastrukturális fejlesztése megnevezésű, TOP-6.6.1-16-DU1-2018 00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A megvalósítani kívánt projekt fő célja a város három különböző városrészében (Béke városrész, Dózsa városrész és Római városrész) található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) felújítása és fejlesztése volt.

A fejlesztésre kerülő orvosi rendelő blokkok állapota leromlott, illetve azok számos szempontból nem feleltek meg a XXI. század új igényeinek. Mind az idejáró betegek, mind az itt dolgozó egészségügyi munkatársak életminőségét és munkakörülményeit pozitívan befolyásolta a felújítás és fejlesztés. A projektben megvalósították a három orvosi rendelő blokk esetében az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának fejlesztését, beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti munkálatokat is. Az alapellátás tekintetében így megújult a háziorvosi ellátás, valamint az Alkotás utcai rendelőblokk esetében a fogorvosi alapellátás is.
A fejlesztések keretében megtörtént az akadálymentesítés és az energiahatékonysági korszerűsítés is, valamint családbarát funkciókkal bővült az egészségügyi szolgáltatás. Továbbá kialakítottak egy, az egészségfejlesztési és megelőzési feladatok ellátására alkalmas multifunkcionális helyiséget is. A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott, kötelezően ellátandó feladata az egészségügyi alapellátás biztosítása, ezért mindhárom városrészben működő orvosi rendelő blokk fejlesztésének tervezésekor egyeztetett az érintett egészségügyi szolgáltatókkal és az igényeket, kéréseket beépítette a műszaki leírásba, hogy a projekt kivitelezése után az ellátás még zökkenőmentesebben működhessen.

A "Gyógyuljon új környezetben!" TOP-6.6.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019. 02. 01. és 2020. 12. 31. között valósult meg.

(Forrás: DMJV Önkormányzata; a fotó illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.