Dunaújváros Hetilap

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

doszerk - 2021. június 9. 8:35

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

Dunaújváros önkormányzata három különböző városrészben található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) infrastrukturális fejlesztésére és felújítására 196,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.6.1-16 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhíváson. A Gyógyuljon új környezetben! elnevezésű program keretében a dunaújvárosi Alkotás utca 7. , a Derkovits György utca 2-4. és a Váci Mihály utca 9-10. szám alatt található orvosi rendelő blokkok infrastrukturális fejlesztése megnevezésű, TOP-6.6.1-16-DU1-2018 00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A megvalósítani kívánt projekt fő célja a város három különböző városrészében (Béke városrész, Dózsa városrész és Római városrész) található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) felújítása és fejlesztése volt.

A fejlesztésre kerülő orvosi rendelő blokkok állapota leromlott, illetve azok számos szempontból nem feleltek meg a XXI. század új igényeinek. Mind az idejáró betegek, mind az itt dolgozó egészségügyi munkatársak életminőségét és munkakörülményeit pozitívan befolyásolta a felújítás és fejlesztés. A projektben megvalósították a három orvosi rendelő blokk esetében az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának fejlesztését, beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti munkálatokat is. Az alapellátás tekintetében így megújult a háziorvosi ellátás, valamint az Alkotás utcai rendelőblokk esetében a fogorvosi alapellátás is.
A fejlesztések keretében megtörtént az akadálymentesítés és az energiahatékonysági korszerűsítés is, valamint családbarát funkciókkal bővült az egészségügyi szolgáltatás. Továbbá kialakítottak egy, az egészségfejlesztési és megelőzési feladatok ellátására alkalmas multifunkcionális helyiséget is. A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott, kötelezően ellátandó feladata az egészségügyi alapellátás biztosítása, ezért mindhárom városrészben működő orvosi rendelő blokk fejlesztésének tervezésekor egyeztetett az érintett egészségügyi szolgáltatókkal és az igényeket, kéréseket beépítette a műszaki leírásba, hogy a projekt kivitelezése után az ellátás még zökkenőmentesebben működhessen.

A "Gyógyuljon új környezetben!" TOP-6.6.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019. 02. 01. és 2020. 12. 31. között valósult meg.

(Forrás: DMJV Önkormányzata; a fotó illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.