Dunaújváros Hetilap

"Gyógyuljon új környezetben!" – három városrészben

doszerk - 2021. június 9. 8:35

Orvosi rendelők infrastrukturális fejlesztésére és felújítására nyert összesen 196,74 millió forint európai uniós támogatást a város önkormányzata. Közlemény.

Dunaújváros önkormányzata három különböző városrészben található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) infrastrukturális fejlesztésére és felújítására 196,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.6.1-16 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhíváson. A Gyógyuljon új környezetben! elnevezésű program keretében a dunaújvárosi Alkotás utca 7. , a Derkovits György utca 2-4. és a Váci Mihály utca 9-10. szám alatt található orvosi rendelő blokkok infrastrukturális fejlesztése megnevezésű, TOP-6.6.1-16-DU1-2018 00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A megvalósítani kívánt projekt fő célja a város három különböző városrészében (Béke városrész, Dózsa városrész és Római városrész) található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) felújítása és fejlesztése volt.

A fejlesztésre kerülő orvosi rendelő blokkok állapota leromlott, illetve azok számos szempontból nem feleltek meg a XXI. század új igényeinek. Mind az idejáró betegek, mind az itt dolgozó egészségügyi munkatársak életminőségét és munkakörülményeit pozitívan befolyásolta a felújítás és fejlesztés. A projektben megvalósították a három orvosi rendelő blokk esetében az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának fejlesztését, beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti munkálatokat is. Az alapellátás tekintetében így megújult a háziorvosi ellátás, valamint az Alkotás utcai rendelőblokk esetében a fogorvosi alapellátás is.
A fejlesztések keretében megtörtént az akadálymentesítés és az energiahatékonysági korszerűsítés is, valamint családbarát funkciókkal bővült az egészségügyi szolgáltatás. Továbbá kialakítottak egy, az egészségfejlesztési és megelőzési feladatok ellátására alkalmas multifunkcionális helyiséget is. A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott, kötelezően ellátandó feladata az egészségügyi alapellátás biztosítása, ezért mindhárom városrészben működő orvosi rendelő blokk fejlesztésének tervezésekor egyeztetett az érintett egészségügyi szolgáltatókkal és az igényeket, kéréseket beépítette a műszaki leírásba, hogy a projekt kivitelezése után az ellátás még zökkenőmentesebben működhessen.

A "Gyógyuljon új környezetben!" TOP-6.6.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019. 02. 01. és 2020. 12. 31. között valósult meg.

(Forrás: DMJV Önkormányzata; a fotó illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

2021. jún. 20.

Alapításának 80. évfordulóját ünnepli idén a világ legnagyobb gumiabroncs gyártói között rangsorolt Hankook. Történet, fejlesztési stratégia, jövőkép és vezetési élmény itt. (X)

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

2021. jún. 20.

Az oltás regisztrációjához és időpontfoglalásához nyújtanak segítséget, adta hírül a város hivatalos weboldala.

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

2021. jún. 20.

Nyitnak a civil házak, derül ki a DSTV összeállításából. A helyi civil szféra közösségi tereinek "újjáéledéséről" Pintér Tamás polgármester, valamint Tóth Kálmán és Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő tartott tájékoztatót a napokban. Hangkép.
 

DSTV: bölcsődei ünnepség a Városházán

DSTV: bölcsődei ünnepség a Városházán

2021. jún. 19.

Az elmaradt bölcsődék napi ünnepséget pótolták a Városházán a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az ünnepélyes évzárón Pintér Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Varga Anna Éva intézményvezető elismeréseket adott át munkatársainak. Hangkép.

Nyárköszöntő kavalkád a Dunai Kincses Kertben

Nyárköszöntő kavalkád a Dunai Kincses Kertben

2021. jún. 18.

A kánikula sem rettenti vissza az árusokat, mindenkit várnak a Szalki-szigeten szombaton a nyár első termelői piaca és kézműves vására kolosszális kínálatával!

Gyászol a város oktatási szférája: elhunyt dr. Kántor Károly

Gyászol a város oktatási szférája: elhunyt dr. Kántor Károly

2021. jún. 18.

Évtizedeken át tanított a Dunaújvárosi Egyetem jogelődjében, hallgatók ezrei kaptak életre szóló útravalót tőle: 85 éves volt, tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából dr. Kántor Károly.

Jótét céllal vásárolnak abroncsot a Hankook dolgozói

Jótét céllal vásárolnak abroncsot a Hankook dolgozói

2021. jún. 18.

Beteg vagy hátrányos helyzetben lévő gyermekeket segítő alapítványokat támogat a város határában üzemelő abroncsgyár a dolgozóknak hirdetett vásárlási program bevételéből. Itt  a kezdeményezés, aminek a végén mindenki boldog – ADJ a hajtás után.