Idén semmit nem adtak könnyen!

spigott - 2021. június 18. 13:01

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.

Felemás szezont zárt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely amellett, hogy megnyerte az NB I-es és NB I/B-s csapatok számára kiírt Liga Kupát, a nyolcadik helyen fejezte be a K&H női kézilabda liga küzdelmeit. Az idei bajnokság meglehetősen nyögvenyelősen indult kézilabdázóink számára, árulta el Vágó Attila vezetőedző, akit arra kértünk, hogy tekintsen vissza a mögöttük hagyott szezon elejére.

– Nagyon nehezen alakult ki az idei csapat, hiszen amikor én aláírtam a szerződésem, mindössze négy játékossal rendelkezett a klub, gyakorlatilag az utolsó pillanatban kellett összeállítani a csapatot, s hozzátenném még azt, hogy nem én és nem is a jelenlegi klubvezetés alakította ki a keretet. Voltak persze célkitűzéseink is a szezon elején, amit aztán nagyon gyorsan megváltoztatott az élet, mert az egyik legjobb játékosunk, Debreczeni-Klivinyi Kinga nem tudott szerepelni a csapatban, majd Bulath Anita térde sérült meg a bajnokság elején. Sokszor kellett csapatot építeni, először nyáron, majd a két játékos kiesése után, illetve ősszel kétszer is karanténban voltunk, s a visszajövetelnél harmadszor is neki kellett állni a csapatépítésnek. Sajnos a rossz dolgok végig is kísérték a szezonunkat, volt vezetőváltás, ami eléggé megkavarta a fejeket, csarnokproblémák sújtottak minket, a szezon elején Rácalmáson kellett játszanunk, Misike tragédiája is nagyon megviselt mindenkit, akadt olyan, hogy a buszunk robbant le, szóval mindig volt valami. Azt beszéltük a lányokkal, ez a szezon ilyen volt, semmit nem adtak könnyen, mindenért meg kellett harcolnunk, s csak úgy sikerült minden, amikor összefogtunk.

Kép: DO-archív

Nemcsak a pályán kívül, a meccseken sem sikerült minden úgy, ahogy azt a gárda szakvezetője remélte, ám az említett összefogásnak és jó tavaszi szereplésnek köszönhetően mégis inkább elégedetten zárhatta szezonját akadémiánk felnőtt együttese.

– A pályán is nehezen indult a szezon, október-november környékén mindössze négy pontunk volt, de tavasszal nagyon szépen összeálltunk, s valóban, hazai pályán sokkal jobban tudtunk játszani, mindig sokkal jobban küzdöttünk, mint idegenben, ráadásul úgy, hogy a meccsek nagyobbik része zárt kapus volt, szóval nem is lehetett azt mondani, hogy azért, mert a közönség hergelt volna minket bele a jobb játékba. Emiatt van is egy kis hiányérzetem, mert idegenben is szerettünk volna pontokat szerezni, viszont negyven tétmérkőzést játszottunk az idei szezonban, ebből harmincat tavasszal, s mivel a keretünk meglehetősen szűkös volt, ezért olykor súlyozni kellett a meccseket, hogy a számunkra igazán fontos találkozókon jó eredményt érjünk el. Az láttuk, hogy a bajnokságban a 8-10. hely környéke jöhet össze számunkra, nagyon sűrű volt a mezőny, az első hét csapat játékosállományban, költségvetésben előttünk volt. Viszont nyolctól lefele nézve mi voltunk a legjobbak, s a végső helyezésünk főleg úgy előkelő, hogy tudjuk, ősszel milyen problémáink voltak, szóval úgy gondolom, hogy amit lehetett, azt kihoztuk a szezonból, míg az i-re a pontot a Liga Kupa győzelemmel tettük fel.

Kép: DKKA-archív

Kézilabdázóink szabadságra mentek a hosszú és megterhelő szezon után, ám bő egy hónap múlva újra felveszik a munkásruhát, árulta el Vágó Attila, aki úgy véli, hogy a következő szezonnak mélyebb játékoskerettel vághatnak majd neki a bajnoki és kupaküzdelmeknek.

– A szezon utolsó edzésén megcsináltuk a fizikai felméréseket az itt maradó játékosokkal, mindenki megkapja a nyári programját, majd már az új játékosokkal kiegészülve július 19-én kezdjük meg a felkészülést a következő szezonra. Jól jön most a pihenés mindenkinek, mert nagyon sűrűn voltak a mérkőzések tavasszal, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is megterhelő volt ez az időszak. Az új keret kialakítása már a jelenlegi klubvezetés és az én választásom volt, s nagyon fontos, hogy a meghatározó játékosaink, a csapat gerince megmarad, s bár nyilván vannak távozók is, de úgy gondolom, hogy az érkezőkkel kiegészülve a következő szezonra mélyebb keretünk lesz, balkezes lövőnk, rutinosabb kapusunk, rutinosabb beállónk is lesz, mellettük ügyes, tehetséges fiatal magyar játékosok, szóval úgy gondolom, hogy jó csapatunk lesz.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.