Dunaújváros Hetilap

Kórház: Semmelweis ünnepe – díjátadásokkal

Öcaline - 2021. június 26. 8:33

A Pantaleon Emlékérmet is a pénteki ünnepségen adták át az arra érdemeseknek a gyógyító szent nevét viselő intézményben. Komoly kihívások, szép szavak és díjazottak a hajtás után!

Ugyan a biztonsági szabályok maximális betartásával – és a vendégek számának korlátozásával –, de végre a hagyományos keretek között ünnepelhettek a Szent Pantaleon Kórházban pénteken kora délután: a hagyományos Semmelweis ünnepség keretében adták át a Pantaleon Emlékérmet, de az előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására is az ünnepség keretében kerülhetett sor.

Kihívással teli időszak után

Az eseményen részt vett dr. Bucsi László professzor, a Fejér Megyei Szent György Kórház intézményvezetője, valamint Béres Imre megyei szakfelügyelő ápoló is. A Semmelweis ünnep résztvevőit dr. Mészáros Lajos intézményvezető köszöntötte, majd évértékelő összegzésében hangsúlyozta, az intézmény státuszának megváltozásával a feladatok száma és a felelősség is növekedett:
– Kórházunk új besorolása szerint megyei szintű kórház, három megyéből összesen 130 ezer lakos egészségügyi ellátásáért felelős. Több mint ezer munkavállalójával térségünk harmadik legnagyobb foglalkoztatója. A társkórházak távolsága, az ellátási körzet ipari és közlekedési adottságaiból fakadó fokozott ellátási igény miatt szerepe megkérdőjelezhetetlen. 

Az intézményvezető természetesen a koronavírus világjárvány okozta rendkívüli helyzetről is szót ejtett, a kórház dolgozói mellett megköszönve az idevezényelt kórházparancsnokok, logisztikusok, katonák, valamint a munkába bekapcsolódó önkéntesek áldozatvállalását is:
– A világjárvány második és harmadik hulláma rendkívüli módon rányomta bélyegét az elmúlt évre. Működésünk átállt járványügyi ellátásra, ágyaink jelentős részét elkülönítettük erre a célra, intenzív kapacitásainkat többszörösére bővítettük. Jelentős belső átvezénylés valósult meg, sőt, külső vezénylésben is részt vettek munkatársaink. A járványhelyzet kezelésével párhuzamosan az oltások szervezésében, lebonyolításában is komoly szerepet vállaltak dolgozóink. 
Dr. Mészáros Lajos köszöntőjében méltatta a közelmúltban Köszönet a Hősöknek díjat érdemelt, "Szent Corona" bronzérmet kapott dr. Jobbágy Lajos orvosigazgató munkáját, majd részletesen beszámolt az intézmény elmúlt évben végzett – jobbára pályázati forrásból és/vagy közösségi felajánlásból megvalósított fejlesztéseiről. Beszélt a közeljövő terveiről is, majd zárszavában ismét köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak:
– Szeretném megköszönni munkatársaimnak az egész éves kitartó munkát és az intézmény iránti lojalitást, az elmúlt több mint egy év speciális és korábban soha nem tapasztalt kihívásokkal teli időszakában tanúsított helytállásukat. Kitüntetésben és előléptetésben részesült munkatársainknak szívből gratulálok a megérdemelt elismeréshez, de hangsúlyozom, hogy ez valamennyi dolgozónkat megilleti, akik részt vettek az elmúlt időszak emberpróbáló kihívásaiban és komfortzónájukból kilépve végezték feladataikat.

Elismerések az ünnepen

Az intézmény legmagasabb szintű elismerését, a Szent Pantaleon Emlékérem számozott példányát vehette át dr. Kővágó Levente, az infektológiai osztály főorvosa, dr. Csiri Ibolya főgyógyszerész, Gurubi Mariann, a mozgásszervi rehabilitációs osztály főnővér helyettese és Kovács Bettina, a kórház kommunikációs munkatársa.

A "Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója” kitüntetésben részesült dr. Markó Brigitta szakorvos (infektológia), dr. Lengyel Gabriella Kincső rezidens (ideggyógyászat), Wenszkyné Nyuli Magdolna vezető műtősnő (központi műtőszolgálat), Stadlerné Teller Erzsébet főnővér-helyettes (belgyógyászat). Szintén a kiváló dolgozó címre érdemesült Dikó Szilvia főnővér-helyettes (belgyógyászat), Bényei Olga szakasszisztens (kardiológia), Neubrand Ilona osztályos adminisztrátor (gyermekosztály), továbbá Nagy Ildikó raktáros (anyaggazdálkodás) és Konkoly János szállító (üzemeltetés és vagyonvédelem).
Intézményvezetői dicséretet kapott Hajdu Hajnalka, orvosigazgatói dicséretben részesült dr. Tirczka Zoltán, ápolási igazgatói dicséretet érdemelt Gellainé Vácz Anita, míg a gazdasági igazgató dicséretét Szőke Mária kapta.    
Főorvosi kinevezést kapott az ünnepség keretében dr. Ba Katalin, dr. Balázs Krisztina, dr. Bula Zoltá, dr. Fekete Borbála és dr. Tóth Éva, adjunktusi kinevezés járt munkájáért dr. Berkics Katalinnak és dr. Németh Zoltánnak.   
Szintén a Semmelweis ünnep biztosított lehetőséget az "Minőségi Ápolásért" Alapítvány által létrehozott "Minőségi Szakdolgozói Díj" elismeréseinek átadására. A rangos kitüntetést az ápolók közül Kovács Tímea (Általános Sebészeti Osztály), Bieganszkiné Dzsugán Gabriella (Intenzív Osztály) Domján Lívia (Szemészeti Osztály), Tauffer Csilla (Traumatológiai Osztály), Páhiné Gotthardt Rita és Balázs Istvánné (Belgyógyászati Osztály), Ladányiné Vácz Judit (Infektológiai Osztály), valamint Scheier-Kiss Nóra, az Intenzív Osztály vezető asszisztense vehette át.

A kitüntetések átadása után Prof. dr. Bucsi László, a székesfehérvári kórház főigazgatója kért szót – méltatásában köszönetet mondott a megyén belüli kórházak közötti összefogásáét, a két intézmény közötti gördülékeny, hatékony munkavégzésért, emellett gratulált az ünnepelteknek.

Ez utóbbihoz természetesen csatlakozunk – gratulálunk a díjazottaknak!

(Fotó: Szent Pantaleon Kórház)
 

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.