Kupagyőzelemmel zárta a szezont a Kohász

spigott - 2021. június 6. 18:30

Az első félidőben még akadozott a gépezet, de a második felvonásban tempót váltott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Kozármisleny ellen, s a Liga Kupa döntőjének visszavágóját is megnyerve hódította el a sorozat első helyét.

A Liga Kupa döntőjének visszavágóján lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely tetemes, tízgólos előnyből várta a párharc második mérkőzését a Kozármisleny ellen ma délután öt órától. A Vágó-csapat szép szezonbúcsúban, újabb győzelemben bízva vágott neki a találkozónak, mely előtt a csapat vezetése virággal köszönte meg a távozó játékosok, Anastasija Babovic, Sanja Dabevska, Barján Bianka, Ferenczy Fruzsina, Mihály Petra, Román Dorina, Schatzl Natalie, valamint Moutsogianni Teodóra szolgálatait.

Igazi kézilabda ünnepre készült tehát a Kohász, ám a Kozármisleny egyáltalán nem szeretett volna asszisztálni ehhez, s a vendégek nagyon bátra, eredményesen kezdtek, s remek kapusteljesítményüknek is köszönhetően hamar magukhoz ragadták a vezetést, így Vágó Attilának igen korán, már a 8. percben időt is kellett kérnie (3-5). A rövid pauza sem hozta meg a kívánt változást, a 11. percben már hárommal ment a Kozármisleny, s mivel az akadémisták támadójátéka csak nem akart összeállni, a 18. percben még mindig csak hat lőtt gólnál álltak a mieink (6-9). A Kohász Szalai duplájával zárkózott fel egyetlen találatra, s mivel a vendégek is elkezdtek hibázgatni, Bulath előbb kiegyenlített, majd Szalai újabb góljával végre a vezetést is átvette együttesünk a 23. percben (10-9). A félidő hajrájában azonban újra jöttek a bosszantó hibák, kihagyott helyzetek, s ezt könyörtelenül kihasználta a vendégcsapat, mely fordított, s némi meglepetésre 12-11-es fórral vonulhatott a szünetre.

Végh Zoltán felvételei

A fordulás után elsősorban a támadásokon kellett javítani ahhoz, hogy ne érje még nagyobb meglepetés együttesünket, mely jobban is kezdte a második felvonást, s Matucza, Mihály és Bulath góljaival hamar fordított az álláson (14-13). A vendégek nem tudtak ekkor mit tenni az egyre keményebb dunaújvárosi védekezéssel, s mivel a szerzett labdákból háromszor is könnyű gólt lőttek a mieink, a 39. percben időt kellett kérnie a Kozármislenynek (17-13). A vendégek több mint tízperces gólcsendjét Scheffer törte meg, de ekkorra már minden eldőlt, egyedül az volt kérdés, milyen arányban nyeri a meccset a Kohász (20-14). A hátralévő bő negyed órában biztosan tartotta előnyét a Vágó-csapat, s ugyan a hajrá ismét a Kozármisleny számára alakult jobban, a mieink végül 25-21-es sikert aratva, kettős győzelemmel, mind a tizenkét meccsüket megnyerve hódították el a Liga Kupa első helyét.

DKKA – Kozármisleny SE 25-21 (11-12)

DKKA: Wéninger – Mihály 1, Ferenczy 1, Bulath 4, Pál, Barján, Kazai 7. Csere: Hlogyik (kapus), Szalai 7, Matucza 1, Román 1, Fodor 1, Schatzl, Horváth 1, Krupják-Molnár 1, Husti. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

2021. jún. 20.

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

Tisztul a kép az olimpiai kerettel kapcsolatban

2021. jún. 20.

Elégedett volt az együttes heti munkájával Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a Világliga Szuperdöntője után.

Világliga: ezüstérmes a válogatott

Világliga: ezüstérmes a válogatott

2021. jún. 19.

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

DSTV: táborra készülnek az úszók

DSTV: táborra készülnek az úszók

2021. jún. 19.

Idén is lesz nyári tábor, illetve továbbra is tartanak úszásoktatást a DKSE úszó szakosztályának munkatársai.

Bravúros bronz az Eb-ről

Bravúros bronz az Eb-ről

2021. jún. 19.

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Világliga-döntős a válogatott

Világliga-döntős a válogatott

2021. jún. 18.

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Idén semmit nem adtak könnyen!

Idén semmit nem adtak könnyen!

2021. jún. 18.

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.